Löpband: 3 x 10 min, backe + lite tankar kring ångest och ensamhet.

Nu är löpbandet invigt på min balkong. Det var på tiden. Funkade alldeles utmärkt, skönt. Känner mig dock lite som en apa i bur när jag springer på min inglasade balkong med diverse halvfeta och nyfikna personer som går förbi. 
Ja, då var det åter en ny dubbeltröskel avklarad, även det på tiden. Under och efter jobbet så var jag dödstrött, så när jag kom hem la jag mig i soffan en stund för att vila. Efter en halvtimme ungefär så började jag vakna till liv igen och kunde börja förbereda mig för dagens andra intervallpass. 
Då jag sprang löpintervaller på flacken i onsdags så ville jag idag springa i backe. Eller ville och ville, nu ljög jag igen, kände väl snarare att det behövdes. Ni kanske kan ana vilket helvete det är att släpa min väl tilltagna kroppshydda uppför. Inte en dans på rosor direkt. Jag är ju inte bara fet, jag har ett syreupptag som en kedjerökande riskgruppsperson också.
Efter en del ojande och ångest så stod jag till slut på bandet i alla fall. Jag kan dock lova att min ångest var mindre än boxningsprofilens.. Dagens pass blev såhär på ett ungefär:
10 minuter uppvärmning @ 15 km/h, 1% lutning

10 minuter @ 15 km/h, 5%, 157 snittpuls, 167 maxpuls

2 minuter vila

10 minuter @ 11,5 km/h, 10% lutning, 161 snittpuls, 168 maxpuls

2 minuter vila 

10 minuter @ 9,5 km/h, 15% lutning, 166 snittpuls, 175 maxpuls
10 minuter nedvarvning @ 15 km/h, 1% lutning
Det kändes helt okej i flåset, musklerna var lite slitna och det gjorde pulsen lägre än normalt. Jag är dock glad att jag kunde hålla samma fart och lutning som tidigare, då är jag inte så dålig som jag trott just nu. Jag är också väl medveten om att bandet blir lite ”bjud” mot att springa ute, men jag tror inte heller att jag kan hålla samma farter ute som på band. 
Sprang passet i mina Hoka Napali 2, stabil, lätt och lagomt snabb sko för de flesta pass. 
Imorgon väntar det faktiskt två nya planerade pass, kul! Jag är tacksam över att jag har ett driv till träningen nu och jag rider med vågen bara. 
_____
Nu ikväll så ska jag faktiskt bara vara hemma och kolla TV. Skönt ändå, även om jag ändå har en liten oro i kroppen, framförallt när det är helg och/eller ledigt och jag bara är ensam hemma. Det är dock inte i närheten av vad det var förut när jag bodde ensam, då gjorde jag allt för att inte vara hemma själv och jag hade en ständig ångest av ensamheten, nu är den som sagt betydligt bättre, men inte helt bra. Det kanske kommer tids nog om jag utsätter mig för det och tränar mig så trött att jag inte orkar annat än att vara ensam hemma. 
Så det finns ju en tanke bakom denna hårda träning, inte bara för att bli en bättre skidåkare, eller för att slippa bada i vassen. Sen har jag ju inget vettigt att göra förutom att träna eller jobba när jag är barnfri heller. När det kommer till att träffa någon ny så vete fan om jag orkar lägga ner manken ens. Bara omständigt och en massa jävla jöneri för att det ska bli något. Sen hålla på att fjanta omkring med massa fjäsk, anpassningar till andra och hela den biten vet jag inte om jag har lust med mer. Nej, ska det bli någon ny så får den nog jaga mig och anpassa sig till mig. Så, ja, det blir nog singelliv resten av livet. 
Jag kommer fortsätta kämpa på med träningen och ligga på gränsen av vad jag klarar. Fortsatt inte dricka alkohol (senast var mitten av mars) och sen får väl livet ta mig dit det kommer helt enkelt. Jag försöker tro att det bästa inte hänt än, som Håkan Hellström sjunger.

Trevlig fredag kamrater!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Skierg-PERS!!!

Såja Adam, där satt den! Smattrade in ett nytt prydligt pers på mitt ”härliga” 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1’-pass idag på Skiergen. Än kan gubben! Såhär var min kväll upplagd: Skierg...

Blandad tröskel + hårt

Yes, klar! Pass nummer två blev en ny variant. Som vanligt 10 minuter före och efter i sub 2,00-tempo, 2 x 20 snabba drag på...

3 x (5-3-2’) löpband

Hej där. Dagens första intervallpass är klart och det kändes bättre nu än på några dagar. Glädjande! Upplägg som följer: - 10 min uppvärmning @ 15 km/h,...

4 COMMENTS

  1. Kör du Garmin 945 nu? Nöjd med den isåfall? Visst hade du Polar Vantage V innan? För och emot de båda? Måste investera.. Har varit väldigt nöjd med min Fenix men börjar bli väl gammal nu.. var iofs nöjd med polar r800 eller vad denieren men kvaliteten på garmin har varit bättre utifrån de jag haft.. inte konstigt kanske man få ju vad man betalar för..

  2. Japp! Jag är nöjd med den 🙂 Bytte ut polar främst för att deras kundtjänst totalt har tappat det, flera med mig som tycker samma. Garmin är ju ett större företag, fler som har dom, deras kundtjänst är bra av det jag varit med om hittills. Så jag skulle fortsätta med Garmin om jag vore dig iaf.

  3. Intressanta tankar. Bra skrivet. En idé kan ju vara att sätta upp någon typ av gardin på balkongen så slipper du störas av alla som går förbi?

    Mvh Anders

  4. Tack. Jag har en gardin där faktiskt. Men hade dragit tillbaka den. Störde mig egentligen inte så mycket, jag blir bara lätt stingslig när jag kör hårt 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe