152 kilometer bike

Tällberg 

Strax innan Rättvik 

Bergsgården 

Dagens vapen 

Sjön Varpan till höger 

Dagens rutt: Borlänge – Falun – Grycksbo – Bjursås – Baggbo – Sörskog – Ingels – Rättvik – Tällberg – Leksand – Djura – Gagnef- Bäsna – Borlänge 

I ensam majestät har jag idag varit ute i ett femtimmarskrig emot vädrets makter. Glädjande nog inte det minsta krig emot bilister, det var förvånande, men skönt. Hade fullt upp med att irritera mig över vädret. Dock var jag även här överraskande lugn, det var bara en gång jag skrek ”men fy faaaan” och det var strax innan Gagnef när det blåste fruktansvärd motvind, samtidigt som det började regna. Eller just ja, även innan Rättvik skrek jag nog till en gång när jag i svagt utför och fullt tryck på pedalerna knappt höll 25 km/h, givetvis på grund av motvind. I övrigt var jag vid gott mod. 
Första cykelpasset för året var detta och det var nästan ett år sedan senast jag tränade på cykeln. Lyckades få ihop 152,5 kilometer, 5 timmar på sekunden (väl avvägd skarv på slutet genom Kvarnsveden) och 1515 höjdmeter. För mig känns det helt främmande att tycka att Vätternrundan ska vara tuff. Jag hade utan problem kunnat trampa några mil till i samma fart idag. Men jag har väl någon form av muskelminne kvar från all tidigare cykling genom livet. Även min andra träning lär ju inte direkt göra mig sämre. 
Kroppen kändes förvånansvärt pigg hela passet igenom idag, snittpulsen landade på 128, men då försökte jag ju ändå hålla fart hela tiden, inte sacka ihop och rulla utför exempelvis. 
Med mig i energiväg hade jag två gels och en energibar som jag åt upp längs vägen. Drack även 2 x 0,75 l sportdryck. Det räckte gott och väl. Men det finns väl att ta av, så att säga. 
Nu kan vi stänga denna träningsvecka på 15,20 timmar. Snyggt!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Sånär på 36 kilometer

Tjena! Kolla in min senaste vlogg och prenumerera på kanalen tack. Idag har jag slitit mig igenom veckans tredje och det sista löppasset innan Lidingöloppet. Nu...

Styrka och stakning

Återigen långärmat och långa tights. Vi går mot mörka tider.. Tjena! Det har tränats idag igen. Var så säkra på det. Denna gång så började...

Ytbehandling

  Hej kära bloggläsare! Ett ämne som i alla fall jag tror inte så många har koll på är förgyllning och förzinkning av olika typer av material eller...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe