Nytt träningsredskap, nytt styrkeprogram och löpintervaller ikväll

Kettlebell

Igår fick jag hem en efterlängtad pryl, nämligen en kettlebell på 20 kilo från Gorilla Sports. Samma personer som har den eminenta sidan Gorilla sports har nu också startat Leco Sports. Väl värda ett besök!
Att ha en kettlebell hemma var något jag kände att jag behövde nu när jag inte har något gymkort längre. Men med hjälp av denna, en chinsstång, TRX-band och ett stort gummiband så ska jag nog få till lite fina pass ändå. Nu ska ni få ta del av min skiss på två pass som jag tänkt testa och sedan snurra på framöver:
Huvudpass 
100 hopprep 
100 chins 
100 kettlebellsswing 
100 enarmsswing
100 clean and jerk 
100 utfallssteg 
100 burpees 
100 goblet squat 
100 gummiband magövning
100 toes to bar
(100 armhävningar med kettlebell?)
(Dela in det i fem varv?)
TRX: 1 (eller dynamisk planka upp på pall), armhävningar + bendrag, 3, 4
Pass 2
100 Väderkvarnen 
100 russian twist
100 rodd med kettlebells 
(100 press med 1 eller 2 armar)
5 x 10 Armhävningar med klapp 
(Dela in det i fem varv?)
TRX: 1, 2, 5, Rodd, armhävningar 
Siffrorna från TRX motsvarar de övningar jag i några år kört. Ni hittar de övningarna här
Jag tänkte att jag idag efter mitt huvudpass (mer om det snart) ska testa alla övningarna ovan, fast jag kommer nog endast sikta på 50 repetitioner denna gång. Då kommer jag få en fingervisning i hur passet kommer bli. Sen kommer det säkert komma ändringar längs vägen också, men det känns som en bra grund. 
Gårdagen och dagen
Jag såg fram emot att få cykla för att hämta Alfons på dagis under gårdagen, det var ett galet fint sommarväder. Men i exakt samma ögonblick som jag satte mig på cykeln för att cykla hem från jobbet så öppnade sig himlen något enormt. På de fyra minuter det tar att cykla hem så blev jag totalt genomblöt. Det regnade i alla riktningar, ungefär som vinden när jag är ute och tränar. Ganska snabbt insåg jag att jag fick lov att ta bilen, osis. Ovädret fortsatte i någon timme med åska och regn, så det fick bli en innedag. 
Jag tog veckans fasta igår, vilket jag brukar göra på tisdagar. Alltså skippar maten från måndag middag till tisdag middag. Fungerar klockrent! Något jag kommer fortsätta med. Fastan, mina andningsövningar från Vim Hof och de kalla duscharna kan verka lite hokus pokus för vissa, men jag tycker det känns bra. Därför kommer jag fortsätta med det så länge jag tycker det ger mig något. 
Idag vaknade jag upp efter att ha haft en natt med lite sämre sömn. Hade svårt att somna, vilket jag har ibland. Så jag är lite småtrött idag. Lämnade Alfons på dagis och Boris hos Amanda. Allt gick smärtfritt och planenligt. 
Efter jobbet så tänker jag idag, precis som de senaste x antal onsdagarna köra löpintervaller. Då Simon Andersson har bjudit in till fem kilometer träningstävling på lördag så är tanken att inte köra fullt så hårt som de senaste veckorna. Min plan som jag tänker ge mig i kast med är:
– Löpintervaller:
3000 m @ 3,30 min/km
2000 m @ 3,20 min/km
3×1000 m @ 3,10 min/km
6 x 30”-60”
– Hoppstyrka 
– Styrkan jag nämnde ovan. 
Det borde bli ett lagom tufft och bra pass för dagen!
Hörs senare kamrater. 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

2 COMMENTS

  1. Prova "idioten", 10 swing m. båda händerna, följt av 1 goblet squat, 10 swing 2 goblet squat, 10 swing 3 goblet squat, osv osv till du når 10 swing – 10 goblet squat… i en enda övning, "kulan" ska vara i luften hela tiden och med tyngden neråt när du går ner i squat…🙂
    Man kan ju också variera antalet swingar innan man gör squatsen, är 10 för lite, gör 15…osv. (eller köra m. tyngre kula) hehe
    Höjer pulsen även på en gammal 6,8 liters lunga vill jag lova… 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe