Pers på 30 min tröskel – Skierg

Hola Señoritas. 

06,00 uppstigning – påklädning, kaffedrickande, toabesök och det sista fixandet innan träning – 06,43 start av passet. Blev lite sen läggning igår, men jag ville se ”Bislett games”, eller ”Impossible games” på TV. Ganska svältfödd på idrottstittande. Riktigt mäktigt att se idolerna mina som är bröderna Ingebrigtsen!! Därefter förberedde jag allt inför morgonens träningspass, för att det bara ska vara att kliva i sakerna och sedan börja köra. 
Började passet på Skiergen med 5 minuter på sub 2,00 min/500m-fart. Sedan blev det ett nytt toabesök innan huvudakten: 30 min tröskel. Hade låg puls i början, lite småseg, men ändå grundstark, är väl så när man ligger på tung träningsbelastning. Ofta kan formen vara rätt bra då tycker jag, även om den sista spetsen kan saknas. Svårare att försöka jaga en formtopp med minskad träningsbelastning, men nu var det inte det vi skulle skriva om. 
Målet på mina tröskelpass är att ligga under 1,50 min/500m, idag klarade jag det med bravur och slog ett nytt pers. Här har nu tiderna direkt från appen:

Snabbare och snabbare passet igenom alltså, skolboksexempel. Passerade 5000 m på 18,11, kontrollerat. Sista 7-8 minuterna klev äntligen pulsen över 170 slag/minut. Har en tro på att min mjölksyratröskel ligger där ungefär, troligen något lägre egentligen. Men jag brukar ha som mål att ligga över 170 för bästa träning. 
Snittpulsen blev 161 och maxpulsen 176. Snittade 1,48,3 min/500m på hela halvtimmen, tror inte jag har varit under 1,49 tidigare, så det var ett bra kvitto. Kändes hyfsat alltså, lite småseg, men ändå en bra ork, om ni fattar. Brukar köra i stödstrumpor  vilket kan vara skönt när jag står och jobbar halvt statiskt vid stakmaskinen. 
Körde allt ovan på motstånd 8. Efter intervallen ställde jag motståndet på 10 och körde fem minuter nedvarvning, återigen med sub 2,00 min/500m i tempo. 
Bra pass! 
I eftermiddag blir det löpband och backe. 
http://www.adamsteen.se/
Previous article53 kilometer motvind
Next articleBacke på löpband

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

4 COMMENTS

  1. Ja jävlar ja, mkt. mängd = stark stark, man behöver egentligen inte göra ngt. annat om man har tid till att ligga på säg + 15tim-20tim/vecka, klarar sig med ett fartpass/vecka då. Och man når en helt annan grundfysik/styrka än om man kör 2-4 intervallpass/vecka och inte når mängd över 10tim/vecka…man skulle kunna säga "garanterad" form till vintern (om man är noga med att hålla ner intensiteten). 🙂

  2. Ja, men lite så är det och det ligger en del i det. det gäller att få belastning i träningen och det går att få det på många olika sätt 🙂

  3. Starkt jobbat👍 Vad har du för pers på 5000m skierg?
    Fick ju aldrig se dig i resultatlistan på skiergloppet😁

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe