54 kilometer klassiskt på rullskidbanan i Dala-Järna

Vilken skatt ändå, mitt i ingenstans ligger Dala-Järna och där har man en riktigt fin rullskidbana som nu också till stor del är nyasfalterad. Föga förvånande var jag där ensam under hela träningspasset. Synd att banan inte utnyttjas mer, men samtidigt är det väl kanske svårt på en sådan liten ort. Dock är det väldigt kul att dom kan ha en bana. 
Jag tog mina Swenor-fyror, ställde ut dom på banan och begav mig iväg. Blev två stopp under mina tre timmar och det var för fotografering, i övrigt rullade jag på. Tio varv runt femman och ett varv runt trean. Totalt 54,7 kilometer. Min höjdmätare har ballat ur på klockan, så jag är i kontakt med Garmin i hopp om att få en ny, den visade 1300 höjdmeter idag, troligen något för mycket, men över 1000 är jag ganska säker på. 
Jag lade in tio diagonalimpulser om 20 tag vardera. I övrigt åkte jag bara på i hyfsat lagom distansfart, skönt att diagonala på en rullskidbana, blir liksom en naturlig åkning som är väldigt likt längdskidåkning. 
Kroppen kändes väl varken bra eller dålig, helt okej bara. Min vänsterhand värker rejält uppe på handryggen, troligen någon inflammerad sena från mina 15 mil stakning på två dagar. Men nu väntar det några dagar utan rullskidåkning, så jag hoppas det släpper, har inte fått senknarr än i alla fall. 
Fick in 15,5 timmar denna veckan och 236 kilometer. Denna träningsperiod om fyra veckor landade på 73,5 timmar. Stabilt. 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Sånär på 36 kilometer

Tjena! Kolla in min senaste vlogg och prenumerera på kanalen tack. Idag har jag slitit mig igenom veckans tredje och det sista löppasset innan Lidingöloppet. Nu...

Styrka och stakning

Återigen långärmat och långa tights. Vi går mot mörka tider.. Tjena! Det har tränats idag igen. Var så säkra på det. Denna gång så började...

Ytbehandling

  Hej kära bloggläsare! Ett ämne som i alla fall jag tror inte så många har koll på är förgyllning och förzinkning av olika typer av material eller...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe