55 friska stak-kilometer + lite styrka

Hej på er.
Nu är veckans sista pass ett minne blott. Det blev en fin träningsvecka detta och sammanfattningen från den kommer imorgon. 
Det har ju hotats med regn under i princip alla dagar den senaste veckan, men vi har klarat oss bra under träningspassen som tur är. Även idag stod det regn i prognosen, lyckades dock undvika det fram till sista timmen ungefär. Framöver ser det pissigt ut också när det kommer till vädret, inte roligt. Såhär går det när ni gnäller på värmen. Jag är nästan helt säker på att vi inte får någon mer sommarvärme denna ”sommar”. Hoppas verkligen jag har fel!
Klockan 09,00 så stod jag på mina Swenor-fyror, stavremmarna spända, pulsklockan hade hittat GPS-mottagning och jag var redo för ett nytt träningspass. 
Jag åkte en klassisk vända, Falun tur och retur. Domnarvet – Ornäs – Aspeboda – Olsbacka – Källviken på ditvägen. På hemvägen blev det cykelbanan längs riksväg 293. Fin rutt. 
För inte alltför många år sedan så var ju tre timmar ett långpass, jag tyckte också att det var tufft att få in 50 kilometer under dessa tre timmar. Tiderna förändras. Jag hoppas dock att folk förstår att jag skriver lite med glimten i ögat angående mina skamgränser. Men lite allvar är det också. Jag har sett alltför många (detta gäller även mig själv) som bara jagat timmar, utan någon riktig fokus på passen. För mig personligen så ger det mer att försöka hålla lite tryck på distanspassen och inte bara såsa mig igenom. Min puls är ju dessutom så låg när jag är inne i träningen, så jag har ju ändå låg AI-puls för det mesta, trots en högre ansträngning. 
För skojs skull så tog jag en mellantid varje timme idag, jag åkte lugnt och utan hets, men här är siffrorna:
1:a – 60,27 min, 130 höjdmeter, 17,72 km (17,6 snittfart), 122 snittpuls
2:a – 59,31 min, 221 höjdmeter, 17,45 km (17,6 snittfart), 125 snittpuls
3:e – 60,00 min, 174 höjdmeter, 19,34 km (19,3 snittfart), 131 snittpuls
Under den sista timmen så lade jag in tio spurter på 12 stavtag vardera och jag smyckade nog farten en aning när regnet var på intågande. 
Fick ihop 3,01,55 timmar, 55,07 kilometer och 525 höjdmeter. 
Väl hemma så körde jag också 5 TRX-övningar för bålen/stakmusklerna + 3 x 10 chins. 
Nu ska det bli skönt med två vilodagar och väldigt trevligt att äntligen få träffa Alfons och Boris igen!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Bra tryck på balkongen

Hej där! Förra fredagen körde jag ett liknande pass som idag, då hade det utlovats regn, men blev inget, idag öste det ner. En annan...

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe