Tomt i lägenheten nu, dags att träna idag(?), osv

Fikastund på toppen av Plättbacken 
Tjena kamrater! 
Igår var ju Alfons hemma från förskolan och jag från jobbet. Idag är vi tillbaka på våra respektive sysselsättningar. 
Efter en mysig frukost hemma så tog vi med oss Boris och drog till den nya favoriten: Plättbacken. Plättbacken, eller Paradisbacken är en superliten slalombacke i botten av Tjärnaberget. Runt den går det fina stigar (de jag brukar springa på) och cykelbanor (pumptrack, mm). Alfons fick åka på sin cykel och Boris fick springa omkring lös. Vi tog en liten upptäcktsfärd runt om i skogen och Alfons fick äta mellanmål uppe på toppen av backen. Lekstunden avslutades med att Alfons lekte med sin lilla grävmaskin i ett lerpöl och drattade i så han blev täckt i lera. Mysigt! 
På eftermiddagen var vi ut en vända till. Den gången så gick vi till Sportfältet, eller jag gick och Alfons åkte på sin springcykel. Vi hade den stora lyckan att träffa på två män som satt på en bänk och flög med små radiostyrda helikoptrar. Efter några minuter med spännande betraktande av deras flygning så gick vi fram till dom och pratade. Vi fick en lång lektion i hur flygandet går till och jag kan bara konstatera att det går att nörda ner sig i allt. Kul var det och Alfons skrattade så han kiknade när dom flög omkring med sina små farkoster. Boris ville däremot mest jaga de små tingestarna. 
Inatt vaknade jag av att Alfons var ledsen och ville komma in till mig. Mysigt att han vill vara med mig och känner sig trygg när han är vid min sida. Jag försöker verkligen vara en sådan bra pappa som möjligt för honom. Bland annat genom att försöka se mig och världen genom hans ögon. 
Denna morgon så skjutsade jag Alfons till sin förskola. Stackaren började gråta när jag skulle gå, det var en jobbig upplevelse. Nästa gång jag ser honom är på söndag. Saknar honom redan. 
Efter att ha lämnat Alfons så körde jag Boris hem till sin nya hundvakt, han ska vara där tills på söndag. Så nu blir det tomt i lägenheten.. 
Jag tror att jag känner mig så pass pigg att jag idag kan träna. Eller jag har inte varit sjuk riktigt heller, bara haft en liten, liten känning i halsen. Så jag kommer nog mer stor sannolikhet att köra ett distanspass idag efter jobbet. Nu har jag ju vilat i hela två dagar, alldeles för långt uppehåll!
Vädret ute är ju såklart gråtrist och regntungt. Även börsen lider av lite samma symptom. Trist, men det är bara att sitta lugn i båten och inte göra några förhastade beslut. 
Det är sjukt hur min vikt fluktuerar. Nu har jag kört en lite längre fasta, sedan i måndags kväll, tänkte avbryta den idag vid lunch. Pendlingen i vikt är cirka fem kilo. Men det är såklart mest vätska. Känns ändå bra med fasta och jag brukar försöka köra en 24-timmarsfasta varje vecka. Det blev en lite längre period denna gång för att försöka driva bort eventuella virus och för att jag gått upp så mycket i vikt på slutet. Man får komma ihåg att kosten är en viktigare och större del för att reglera vikten än vad träning är. Lätt att tro att man kan äta vad som helst och hur mycket som helst när man tränar. Nu har jag i alla fall kommit in i gängorna vad gäller sockerförbudet igen och det är väl i princip det jag ska försöka undvika i min kosthållning, samt göra bra/nyttig mat. För det krävs ju ändå en del energi och mat för att orka träna. Ja, allt det där kan ni redan. 
Här är några bilder från gårdagen: 

Alfons pekar på en hackspett

Kikar efter hackspett 

Spännande med nya stigar 

”Hjälp mig upp pappi”

Äter en ”mackapacka”

Gräver i lerhål

Minuter, eller kanske sekunder innan hela Alfons var täckt i lera 

En liten eftermiddagsvila 

Kvällsgrävning i den lokala lekparken mellan gungsessionerna
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe