Vaccination, munktjuv, bilproplem, hemma från jobbet, etc

Lekstund ute vid sportfältet med denna glada man. Denna person är ju utan konkurrens det bästa jag någonsin åstadkommit! 
Hejsan kära bloggvänner. 
Nu skulle jag ha befunnit mig på jobbet. Men det gör jag inte. Istället är jag och Alfons hemma. Det är inga rejäla symptom, men jag ville ändå ta det säkra före det osäkra och stanna hemma. Det känns ändå viktigt i dessa tider. Det får bli en dag i kurerandets tecken för oss. Men jag ska väl ändå ta oss ut på någon lugnare aktivitet utomhus, så vi får lite friskluft. 
Under gårdagen hann vi med både måsten och lek. Vi tog bilen till Vettris för att vaccinera Boris:

Både Alfons och Boris var väldigt duktiga där. Alfons tyckte det var väldigt spännande där inne och Boris var så duktig när han fick sprutan, inte ett ljud från honom. 
Efter veterinärbesöket så tog vi Benzen till affären för att handla lite mat. Jag vände mig om för att plocka i två blodpuddingar i korgen, två sekunder senare var Alfons försvunnen. Det var dock inga problem att hitta honom, han stod några meter bort med en hallonmunk i munnen.. Det var bara att vackert blippa den och se glad ut. 
Väl ute ur affären så styrde vi kosan mot plättbacken. Här fick Boris springa av sig lite och Alfons fick cykla i ”pumptracken” där:

Kul att se hur duktig han är och hur roligt han tycker att det är. 
När vi kom hem igen så var det dags för lunch och lite lugnare aktiviteter inne ett tag. Jag passade på att sy ihop mina byxor som spruckit i grenen:

Multitasking med syarbete och utfodring av Alfons. 

När alla var mätta och glada så gick vi ut igen. Denna gång var jag till fots och Alfons hade sin springcykel. Han ville envist ha Boris koppel fastsatt vid styret, vilket jag gick med på om jag fick vara med och hålla i. Det fungerade faktiskt bra, så alla nöjda och glada. 
Boris fick springa lös, jaga lite pinnar och gå loss på ett nedfallet träd:

Alfons ville inte vara sämre, utan han sågade i trädet med sin motorsåg:

_____
Efter utelek, middag och så vidare så gick vi ut en sväng till min bil för att kolla på den. Det har uppstått en del missljud i den och jag är inte direkt kunnig, så det är svårt att veta vad det är. Alfons hade med sig sin verktygslåda ut, men inte ens han kunde råda bot på problemen:
– Vid större rattutslag så skriker det någonstans fram vid hjulen, eller vid servopumpen. Har kollat servoljan och den är i rätt nivå. Så jag vet inte om pumpen är dålig, något som behöver smörjas, eller om multiremmen bör bytas?
– Bilen skramlar i motorn på tomgång kring och strax under 1000 rpm. Vet inte om det är något lager till multiremmen, kamkedjan, eller några ventiler som knackar? 
– När jag åker på gupp med vänsterhjulet så klinkar det rejält med ett metalliskt ljud någonstans vid hjulet/stötdämparen, lite som att en fjäder ”klingar” till. Vi körde upp den på bockar och pappa kollade under den, samt bröt med diverse brytjärn vid länkarmarna i söndag. Han hittade dock inga fel. Kan kanske vara någon spindelled eller länkarm som börjat ge upp? Måste ju vara metall mot metall som gör ljudet. Tror inte att stötdämparen är dålig i alla fall. 
Som sagt är jag inte så kunnig på bilar. Men jag har ägnat säkert fem timmar med surfande på diverse bilforum, både på svenska och engelska för att försöka hitta vad det är för fel. Det finns mycket bra att hitta på nätet. Jag bytte faktiskt termostat i bilen för något år sedan, med hjälp av en Youtube-video. 
Att bilen inte riktigt funkar som det ska gör att jag inte heller mår så bra. Det är liksom ett jobbigt stressmoment. Jag vill ju bara att den ska fungera bra och jag försöker sköta om den på allra bästa sätt. Men det lär väl lösa sig till slut. Tur att jag har min pappa som är kunnig med dessa saker. 
Igår beställde jag olja, oljefilter, bränslefilter och en oljetillsats vid namn ”Liqui Moly Ceratek”. Jag vet att många säger att oljetillsatser är onödiga, men den hade fått bra betyg och många motorer att sluta ticka. Så det kan vara värt ett försök nu vid det kommande oljebytet. 
_____
Sen jag flyttade isär från Alfons mamma så har jag varje kväll legat kvar hos Alfons tills han somnat. Rutinen är mer eller mindre den samma varje kväll: jag läser 1-3 böcker och Alfons får dricka mjölk. Därefter pratar vi en del, innan jag säger att han får blunda och försöka vila:

En mysig stund med min älskling. 
_____
Vi får se vad vi hittar på idag då. Hoppas på snabb bättring och att kunna träna snart. Har dock kunnat träna sedan i mars utan större problem, så det är nog ingen fara!
Ha en fin tisdag!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe