Barfota utan strumpor och skor, ska jag vandra med dig

Här i veckan så fick jag hem ett par Vibram Five Fingers V Run. Dessa tingestar har jag tänkt använda i min rehabresa för mina fötter. Tanken är att jag ska ha dom lite nu och då, mest till vardags. Jag hade ett par five fingers för ett antal år sedan som jag också sprang i. Jag vill minnas att jag gillade dessa då. Min förhoppning är att jag med dessa skor kan bygga upp styrka och få upp rörligheten i mina fötter som ser ut som knotiga fjällbjörkar. 
Jag har inte hållit på så länge med mina övningar för fötterna, men jag har redan märkt att jag fått upp rörligheten en aning i tårna faktiskt. Det rullas rejält med en bandyboll under foten varje dag. Till en början gjorde det sjukt ont, nu tycker jag mig ha fått bort lite spänningar faktiskt. Jag går med mina Correct Toes och Altra Cayd till vardags. På träningspassen använder jag tåskiljare och Perfect Step-inläggen. Jag är medveten om att det kommer ta tid innan fötterna blir bra, om det ens går utan operation vill säga. Det är ju många års nötande i trånga skor som gjort fötterna deformerade. Men jag är beredd att ge det en chans!
_____
Idag står det fredag i kalendern. Nu väntar några timmars jobb och sedan tar jag helg! På programmet står det intervaller. Jag har lagt in en brasklapp för regn, då blir det inneträning – ute på balkongen (hö hö). Om det är hyfsat bra väder så blir det dock intervaller ute. Vi får se helt enkelt. Ska även hinna med lite TRX-styrka. Handla måste jag också göra. Det ligger på nu!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe