Pelotter

Fler hjälpmedel för mina fötter.
Jag skrev till Mediconline som har ett stort utbud av hjälpmedel för fötter och frågade om de hade några produkter jag kunde testa. Så här skrev dom: 
 

Hej Adam, 
Tack för ditt mail. Du får gärna prova lite produkter. 
 
Det jag tänkte att vi kan göra är att fokusera på Hallux Valgus och framfoten. Där har vi flera olika skydd och produkter. Samtidigt har jag sett att du provar produkter från andra bolag också så det här blir ett bra komplement. 
 
En sak som händer när man sliter på fötterna är att mjukdelarna under foten tunnas ut vilket skapar smärta och en onaturlig hållning för foten. För att få tillbaka den naturliga hållningen på foten kan man man ha en pelott under framfoten som lyfter upp själva mittendelen av framfoten vilket gör att benen i foten hittar tillbaka till sin naturliga form igen. 
 
Jag skickar med en ganska tunn pelott:
 
Det är inte säkert att just den här passar dig och dina behov, det är en liten chansning. Men jag vet av erfarenhet att många inte vet att de behöver en pelott. Börja med att prova den när du går vanligt och sen om det känns bra. 
Men som sagt, pelotten kanske inte funkar för dig men om den gör det så kan det hjälpa både smärta i stortån och lilltån/ringtån eftersom framfoten lyfts upp.  
 
För din Hallux Valgus
Vi har två produkter som jag tror kommer funka bra för dig. 
 
Nattspjälk för Hallux Valgus: 
 
Som det låter du använder den på natten för att ”dra tillbaka” stortån. Den kommer inte att ta bort ditt Hallux Valgus men kan stoppa utvecklingen och när vi lät några personer testa att nattspjälk  så sa de att smärtan minskade. 
Det finns inga garantier för att det funkar för dig men vi har väldigt nöjda kunder vad gäller just den här produkten. 
 
Hallux Valgus skydd och tåspridare:
Ett väldigt bra och enkelt vardagsstöd. Minskar smärtan på sidan av foten då Hallux Valgus gör att knölen sticker ut mer. 
Sen en tåspridare för att sprida ut tån lite vilket kan minska smärta men framför allt minskar skav. 
 
Tänk på att det här är en silikonprodukt vilket innebär att den slits sönder med tiden och rycker man i den för hårt så går den av. Prova gärna att ha den när du tränar lite längre pass (om den passar, tåspridaren passar inte alla) för att se om den 
 
Hallux Valgus skydd UTAN tåspridare:
 
Som ovan fast utan tåspridare. Samma sak gäller här, det är tunt och av silikon så man bör vara lite försiktig när man tar av och sätter på det. 
Minskar skav mot skov och dämpar trycket på sidan. 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe