10 x 500m

Det här är ett pass som verkligen får en att bekänna färg. Kort, hårt och kämpigt. Jag brukar dra mig för såna här maxningar, men det är nog dock exakt sånt jag behöver göra mer av. 
Upplägget blev:
– 10 minuter uppvärmning på 1,59,X. 20 snabba stavtag (1,45-fart) vid minut 4 och 9. 
– 10 x 500 m. 90 sek vila:

A-målet var att klara alla intervaller under 1,40. B-målet var att ha snittet under 1,40. Klarade alltså mål A idag, snyggt! Den 22:a januari så klarade jag alla utom en intervall under 1,40, men med samma snitt som idag. Jäklar vad långt 1,40 min, eller 100 sekunder är alltså. Åtminstone om man vill ligga på med fullt blås! 
Det kändes förjävligt redan på intervall två, riktigt slitsamt. Men det blev aldrig värre och jag styvnade inte ihop helt, så det bra bra. Men det märks att jag saknar lite hårdkörning för att vara i tävlingsbart slag. Det är dock ett tag kvar dit, så med bra träning så kan det nog kanske gå även i år! 
– 10 minuter nedvarvning på 1,59,X.
Allt på motstånd 8. 
____
Jag är dock rejält fet nu igen. Gått upp 4-6 kilo mot i somras när jag var duktig med träning och kost. Inte bra, inte bra alls. Sånt här kan sänka mig rejält mentalt. Men jag har som tidigare nämnt inte riktigt motivationen, orken och drivet just nu till att sköta allt. Tänker att jag får ha som prio ett att genomföra bra och tuffa pass. Sen får jag ta tag i det andra så småningom. Var dock på affären idag och lyckades tvinga mig att skippa godiset. Istället köpte jag dipp, morötter, gurka och vindruvor. Något bättre än godis åtminstone. 
Blev nämnd mycket i senaste avsnittet av Vasapodden upptäckte jag idag. Det var väldigt hedrande och fick mig på gott humör!
Nu på kvällen har jag hämtat Alfons hos mamma och därefter var vi hem till hundvakterna för att hämta hem Boris. Känns väldigt bra att dom vill ha honom. Boris trivs bra där och dom trivs bra med Boris. Stort tack för det!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

20 stakintervaller

Med pannlampan på huvudet och mina Elpex 3 på fötterna så drog jag i eftermiddags ut på ett stakintervallpass. Det blev i princip samma vända...

Två h stak

Tråkig rubrik, tråkig dag, tråkigt pass och tråkigt väder. Ungefär så kan vi sammanfatta dagen. Jag kan åter ställa mig frågan: varför gör jag...

När man inte tränar

Tjenare bloggvänner! Något som är väldigt populärt är ju att spela på internet. Det kan handla om olika onlinecasinon, slotsspel, poker, och liknande. De gånger...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe