Blev det träning? Tankar högt och lågt kring träning, livet och framtid

Tjena, tjena!

Hörde ni något om någon träning för mig under gårdagen? Det verkar inte ha rapporterats om någon träning på nätet. Ej heller har det hörts några stånkandet och stönanden från balkongen. Så vi får helt enkelt utgå från att träningen uteblev igår, även idag. 
Nu kanske man tror att det är på grund av den här motivationsbristen jag tidigare tjatat hål i huvudet på er om. Men icke. Jag kände mig ju sjuk igår morse, därefter bättre och var nära att träna. Men det blev sedan sämre igen. Eller ja, det är svårt att sätta fingret på det riktigt. Sjukt trött och någon skum känsla om att jag inte är frisk riktigt. Sov även tio timmar inatt, sömnen sträckte sig igenom nästan hela förmiddagen idag. 
Så länge tillbaka som jag kan minnas så har jag vid tillfällen där jag varit på gränsen till sjuk (eller inte sjuk) upplevt att jag inte vill träna. Att jag tycker det är tråkigt och att motivationen inte finns där. Kanske är det någon inbyggd spärr i mig. Nu är inte detta samma känsla eller samma motivationsbrist som jag haft under de två senaste veckorna, utan detta har lagt sig på direkt efter. Typiskt det då. Men Alfons har varit lite småkrasslig, även hans mamma. Dessutom har vi ju en pandemi att förhålla oss till också. Så det är väl lika bra att ta allting på samma gång och även ta det säkra före det osäkra genom vila. 
Jag försöker tänka att denna vila är bra för att reparera mina småskavanker i kroppen och även för att få mig sugen till att träna igen. Oräkneliga gånger genom åren så har jag varit ner på botten och vänt, både fysiskt och mentalt. Nu är jag inte direkt deppig, bitter eller liknande och det är jag tacksam över. 
Som nämnt många gånger har jag ju en fin träningsbakgrund i ryggen, så en period med sämre träning lär inte påverka i det långa loppet. Mycket sitter i det mentala för mig och får jag nu ladda de batterierna så ska jag komma tillbaka igen. Jag är egentligen mest bekymrad över att jag ätit så mycket onyttigt och känner mig tjock. Men även där är det ju bara att bestämma sig att göra bra val, istället för dåliga. 
Jag såg ett spännande träningspass på sociala medier från en stark man i fredags kväll. Ett pass som jag verkligen vill testa på. Så jag har ändå fått upp ångan en aning igen och ser framåt igen. Det är bra! Passet som jag vill testa är:
– 20 x 1000 m skierg, 1-1,30 min vila, låg A3
– 60 minuter löpband backe, A3
Dessa moment direkt efter varandra. Riktigt spännande och kul att jag är sugen på såna här hårda grejer! 
Det jag kommit fram till kring träningsupplägg framöver är att jag vill köra:
– Dubbeltröskel 
– Korta hårda pass på skiergen, typ: 10x500m, 3x(4-3-2-1 min)
– Längre halvhågad pass typ det en bit ovan 
Jag slog ju faktiskt två Skierg-pers i veckan, även om ett var tangerat. Det trots dålig känsla, så någonstans finns det ju hos mig!! 
Så nu härdar vi ut, vilar ut kroppen och sedan är det dags att kriga på igen. 

Dagens aktivitet blir promenad med Boris och sedan ska jag hämta hem min älskade Alfons igen!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Blandade stakintervaller

  Hej! Idag kom det regn på träningspasset, fast det enligt alla mina fem väderappar inte skulle komma. Lite regn har väl ingen dött av, men...

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

4 COMMENTS

  1. Trodde jag läste fel men icke! 20×1000 plus löpning 60 min?! Min kropp hade havererat! Blir kul att höra recensionen av passet!

    /Andreas

  2. Jag måste ju först och främst bli frisk 🙂

    Känner inte att det är något som lockar mig. Jag har ju en massa andra pass där jag kan mäta min status i 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe