Fibersystem

Hej kära bloggvänner. 
I takt med att vårt digitala samhälle växer i rasande fart så blir det allt viktigare att skydda sin data och sina uppgifter. Mycket känslig information finns ju numer på nätet. Känslig information för företag, staten, försvaret och så vidare. Många försöker dagligen att hacka dessa system för att få tillgång till detta och på så vis kunna själv ha nytta av informationen, eller för att utnyttja och utpressa företaget. 
Jag minns i somras när företaget som gjort min pulsklocka blev hackade, då var allting nere och jag kunde inte ens synkronisera mina senaste träningspass. Det var svettigt för mig, men jag kan tänka mig att de ansvariga på företaget var än mer svettiga. Till slut löste det sig dock och nu funkar allt igen. hade man då haft en data diode så tror jag inte att detta hade kunnat inträffa. En data diode hjälper nämligen de som behöver skydda sin information i sina servrar med mera, på så sätt kan inte hackare ta sig in i systemen. Det känns väldigt tryggt. Jag vet ju själv bara hur mycket känslig information som jag och andra har liggande på nätet. Ofta utan några speciella säkerhetsföreskrifter. Så det är väl värt att tänka på säkerheten ute på nätet!

 

http://www.adamsteen.se/

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe