Mat- och träningsuppläggs-bloggen

Igår lagade jag till en ny laddning med middagar. Oftast brukar jag göra en sådan matlagning en gång i veckan med middagar som räcker i 3-5 dagar. Skönt och tidsbesparande. I mångt och mycket är det samma ingredienser såsom: gul lök, spenat, tomat, champinjoner, bönor/ärtor/linser, vitlök, lätt creme fraîche, bacon och kryddor. Sen brukar jag variera köttet mellan köttfärs, fläskfilé eller kyckling. Till det brukar jag äta bönpasta, ris eller ungnsrostade rotsaker. Gott, enkelt och förhållandevis nyttigt mat någorlunda lagad från grunden. 
_____
Jag har skrivit ett nytt styrkepass som jag nu tänkt köra en tid. Får se om det är bra. Vill försöka få till övningar som tar på stora delar av kroppen, hyfsat explosiva och ett pass som inte blir för slitsamt. Blir det för tufft och tar för lång tid så vet jag att jag kommer dra mig för att göra det. Istället behöver jag något lite mer enkelt som inte kostar på för mycket mentalt och fysiskt. Det är ju ändå trots allt flåset och stakningen jag vill förbättra mest. Såhär ser mitt utkast ut:
Jag ska även försöka ta tag i pistol squatsen igen. Det har fallit lite mellan stolarna nu under min segperiod. Kommer även fortsätta på samma visa med TRX-övningarna. Dom har ju hjälpt mig mot mina tidigare ländryggsproblem, så det vill jag inte kasta bort. 
I övrigt så har jag tänkt att jag ska göra en liten förändring nu och bryta mönster. Fram till vecka 44 så hade jag en period på tio veckor där varannan vecka var mer intervallbetonad med fyra intervallpass de veckorna. Har inte riktigt kommit fram till än exakt hur jag ska göra dock. Men som tidigare nämnt så blir denna vecka ut träning mer på känn, lust och känsla. Sen får vi se hur jag lägger upp det mer konkret. Känns som att jag inte behöver sega och långa pass i alla fall, med all min träningsbakgrund. Snarare att jag behöver få upp lite fart, glädje och lust i det hela igen. Kommer kanske ta upp dubbeltröskel igen. Förhoppningsvis kör jag en dag med dubbeltröskel i helgen, testar av styrkepasset ovan och kör ett distanspass. 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

4 COMMENTS

 1. Hej, ska genast testa att laga dessa lådor, passar perfekt in i min stressiga tränings vardag också!
  Vad brukar du äta för frukost?
  Ge tips på det också!!

 2. Bra, kul! 🙂

  När jag jobbar äter jag aldrig frukost. När jag är ledig så äter jag:

  2-3 dl havregryn
  1 skopa proteinpulver av valfri smak
  1 skivad banan
  Frysta blåbär, hallon och mango
  Havredryck

  Till det äter jag 2-3 kokta ägg.

  På lunchen så äter jag alltid samma när jag inte jobbar:

  En bananpannkaka som jag steker:

  4-6 ägg
  1-2 dl havregryn
  2 bananer
  1 skopa proteinpulver
  Frysta bär uppepå

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe