60 kilometer på 900 meter

Idag har jag invigt mina nya Rudy Project Defender och jag måste säga att jag är nöjd! Linsen jag använder är en fotokromatisk, det är uteslutande den sortens lins jag tävlat med under de senaste åren. 
Jaha, det var det. För fjärde lördagen i rad så har jag ägnat fyra timmar (60 kilometer) eller mer åt att stakat på Lugnet. Under de tre första gångerna var banan 1,8 kilometer ungefär. Idag var den 900 meter lång. Anledningen till att den är förkortad är att dom sprutar snö för fulla muggar, så det är ej åkbart. Det var ett antal snökanoner på den åkbara banan också, så det var inte super-lättfört.
Jag hade bestämt mig innan för att köra fyra timmar och helst 60 kilometer, så det var bara att bita ihop och göra jobbet! Hade sällskap under den första halvan av bland annat Filip Danielsson, Simon Andersson, Anna Dyvik och Gustav Eriksson. Den sista halvan fick jag umgås med mina AirPods och allt mörkare tankar. Eller jag var inte så less egentligen, blev dock lite irriterad stundtals av stora drivor med folk som bara står mitt i spåret med skidor på, eller tanter som går i spåret med hundar helt utan uppsikt. Är man i ett skidspår så får man åka hur sakta eller fort man vill, men absolut inte stå still och man bör även ha koll på övriga åkare. 
Kändes väl varken lätt eller tungt idag. Halvsegt mentalt kring 1,30 in i passet när man inser att det är oceaner med tid kvar. Men det rullar ändå på helt okej och jag tycker inte det är så tungt att nöta varv på varv. Det är nästan så att jag ibland tycker tiden upplevs snabbare på korta spår än långa. 
Under den sista halvtimmen körde jag tio spurter på tolv stavtag var. Totalt blev det 4,10 timmar, 60,44 kilometer och 910 höjdmeter. Tjoho vad skoj! 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Skierg-PERS!!!

Såja Adam, där satt den! Smattrade in ett nytt prydligt pers på mitt ”härliga” 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1’-pass idag på Skiergen. Än kan gubben! Såhär var min kväll upplagd: Skierg...

Blandad tröskel + hårt

Yes, klar! Pass nummer två blev en ny variant. Som vanligt 10 minuter före och efter i sub 2,00-tempo, 2 x 20 snabba drag på...

3 x (5-3-2’) löpband

Hej där. Dagens första intervallpass är klart och det kändes bättre nu än på några dagar. Glädjande! Upplägg som följer: - 10 min uppvärmning @ 15 km/h,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe