Det där gick ju riktigt…

Ni hade väl sett fram emot att få läsa om hur jag återigen beklagade mig över hur värdelös jag är, att skidorna var sådär, att kroppen kändes orkeslös och så vidare. Ledsen att göra er besviken, men jag var 2,8 sekunder från seger idag:

Efter att ha fått tagit idolbilder en halv dag bland ivriga fans och åkt av mig en stund med Ronny Wedin och Isak Maxstad så kan jag delge er lite från loppet idag. 
Det var cirka 50 man i startfältet och jag tror att allihopa hängde med fram till 3-4 kilometer kvar av första varvet där banans längsta stigning är. Lugn körning dit, nysnö i spåren. I backen blev det sedan körning och jag kom inte riktigt fram som jag ville, fick runda folk och det kostade lite extra energi. Tom Fahlén fick lucka inför och efter varvningen. 
Jag fick ligga på tokrött i många kilometrar när vi i klungan bakom försökte åka ikapp honom, ute på vägarna kom vi ikapp, men det kördes fortfarande väldigt hårt perioder och jag fick de bekanta flyktkänslorna. Jag tänker tankar som att jag inte vill vara här, jag kommer aldrig orka gå med och så vidare. Men på något vänster trixade jag mig med som siste man i den 7-9 man stora tätklungan kilometer efter kilometer. Bob Impola och Erik Wickström var de mest dragvilliga och starkaste på andra varvet, av det jag såg där bak i kön. Erik var faktiskt sjukt stark och oerhört jobbig att ha med i en klunga, det då han hela tiden ville köra hårt, medan jag själv låg på repet. 
På något konstigt sätt så vaknade jag till en aning i långbacken på sista varvet och kunde gå med täten, (inte lätt, men faktiskt inte på tokrött heller), hela vägen upp på toppen. Jag är rätt skaplig i backar som inte är alltför långa, dock betydligt sämre på flacken. Den sista biten var jag lite feg, men även trött såklart och låg i princip bara bakom, hade inte heller riktiga krafter för en spurt. Men jag är jävligt glad och lättad att det gick så pass bra idag! Kul att ändå visa att jag fortfarande kan. Jag hade även en liten del i segern idag då jag gav bort ett par större Leki-trugor till Bob. 
Hade riktigt bra skidor idag på DP sprint och Maplus Med S-pulver. 
Siffror från klockan:
2,00,50 timmar
42,60 kilometer
21,2 km/h snittfart
166 snittpuls 
183 maxpuls
390 höjdmeter 
Jaha, sen då? Blir det några mer lopp i år? Bjud in mig!! 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Sånär på 36 kilometer

Tjena! Kolla in min senaste vlogg och prenumerera på kanalen tack. Idag har jag slitit mig igenom veckans tredje och det sista löppasset innan Lidingöloppet. Nu...

Styrka och stakning

Återigen långärmat och långa tights. Vi går mot mörka tider.. Tjena! Det har tränats idag igen. Var så säkra på det. Denna gång så började...

Ytbehandling

  Hej kära bloggläsare! Ett ämne som i alla fall jag tror inte så många har koll på är förgyllning och förzinkning av olika typer av material eller...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe