Säsongens första stakintervaller på snö

Hallå där. 
Nu verkar vintern ha smugit sig på oss även här i dalarna, minusgrader och en del natursnö. Ovant och kallt, men betydligt finare landskap än det regntunga och gråa vi haft i oändligheter. 
Enligt plan så körde jag ett lite lättare tröskelpass stakning. Till min förtjusning så var det möjligt att åka på de längre spåren idag! Så istället för att åka på konstsnöspåret bland snökanonerna så kunde jag köra intervallerna runt elljusspåret. Något mer flackt och långloppslikt. Det var ganska runt med snö, så jag hade nästan kunnat använda rullskidspetsar istället för trugor där uppe. 
Efter en uppvärmning på 20 minuter så betade jag av intervallerna: 3 x 10 minuter kring tröskeln, med 2,5 minuter lugn åkning mellan intervallerna som vila. Kändes inte toppen, men jag hade ovallade träningsskidor och är lite trött i musklerna från gårdagens styrka. 
Avåkningen blev ett varv runt 7,5 km-spåret. Fint att få komma ut i skogen på skidor igen! Efterlängtat minst sagt. 
Såg inte bara en person som var ute och gick i spåren idag. Det var gamlingar med stavar, barnfamiljer med barnvagnar och så vidare. Vad i hela helvete är det för fel på folk som går med en barnvagn mitt i skidspåren?! Idiotjävlar! 
Passet blev 90 minuter totalt och på den tiden kom jag 24,8 kilometer. 
http://www.adamsteen.se/
Previous articleSneak peek-måndag
Next articleLerkils-båtvarv

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

6 COMMENTS

  1. Var god sänk farten när du stakar i lämmeltåget av flanörer. Vi vill inte att folk ska komma till skada. Var ska de annars gå? På hård asfalt med sand, sjukt omysigt o allt. Är ju perfekt där då de plattat till snön och allt. Såklart ska alla få vara där, alltid, hela tiden! Alla ska med! Skärpning Steken!

  2. Denna vinter lär det tyvärr vara världsrekord med fotgängare, cyklister, hästar, mm i skidspåren. Ser du en spårdragare, släng iväg några uppmuntrande ord!

  3. För att folk är ute i skogen som aldrig förr pga pandemin och för att det är tröstlöst att preppa skidspår som folk trampar sönder. Såvida du inte är avlönad och sitter i en pistmaskin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe