Skejtintervaller(!)

Njuter i solskenet. Cirka halva Igeltjärnsvägen var åkbar nu, bara att passa på att gneta vidare. 
Jag fortsätter i samma hets med att tvinga ut mig själv på träning. Måste säga att det är lite sisådär kul just nu alltså. Dåligt med snö, blött, ett långt träningsår bakom mig och så vidare. Men jag gör så gott jag kan och blickar framåt. 
Idag fick jag i alla fall till ett rätt bra intervallpass. Jag blev också positivt överraskad att Igeltjärnsvägen var åkbar, även om jag bara åkte där på upp- och nedvärmningen. 
Efter cirka 30 minuter lugn åkning så betade jag av följande intervaller runt konstsnöslingan:
10 x 3 minuter – 1 minut vila
Målet med passet var att få flåsa lite, utan att köra mig alltför stum. Sjukt nog så lyckades jag få ihop 10,1 kilometer på de 30 intervallminuterna, vilket ger en snittfart på 20,2. Det var inte illa med tanke på hur grisigt tungt före det var och med mina ovallade träningsskidor. Kroppen kändes väl varken bra eller dålig, lite ringrostig efter en vilodag dock. 
Passet avslutades med ytterligare 30 minuter lugn åkning. Planen var totalt 90 minuter, men det blev 100 istället. Jag försöker plocka in några minuter här och där, för att få stänga igen detta träningsår någon gång. Sjuk jag är alltså.. 
Ha en trevlig kväll!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Bra tryck på balkongen

Hej där! Förra fredagen körde jag ett liknande pass som idag, då hade det utlovats regn, men blev inget, idag öste det ner. En annan...

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

2 COMMENTS

  1. Måste de sista timmarna som läggs till träningsåret vara just skidåkning då?
    Kanske kan du köra med pendlarhojen med Alfons med som hejjar klack?
    Han är ju en stor kille nu så ni kanske inte har en barnvagn kvar, men annars kanske barnvagnslöpning kunde vara något? Backintervaller med Alfons som hejjarklack i vagnen? Det tar nog fint på benmusklerna 🙂
    Hejja på Adam!

  2. Nejdå. Men jag är inte sugen på att ta fram rullskidorna än och jag kan ju inte springa tio timmar direkt. Och pendlarcykeln är just det och ingen träning 🙂 tack för tipsen. Vi får se 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe