Ge näring åt kärleken

 Visst är det skönt med de glädjerus som far runt i kroppen då man är nykär. Bara du tänker på den där speciella personen får du ett leende på läpparna och du nästan dansar fram. Även om det många gånger börjar med fysisk attraktion, så är det lust på ett djupare plan. Du längtar efter att få spendera tid med denna speciella person eller att bara få höra dennes röst. Förälskelse utsöndrar bland annat lyckohormonet oxytocin, vilket gör oss mer avslappnade och lyckliga.

Hormonet oxytocin är även kopplat till tillgivenhet och beskyddande. Förälskelsen är mer än enbart attraktion till den andra personen och behovet av att vilja spendera mer tid med den andra personen ökar allt mer. Oftast är förälskelsen mer intensiv och kort vid yngre ålder än hos äldre. Oavsett ålder så vill många behålla en kombination av sexuell lust och äkta tillgivenhet så länge som möjligt. Studier visar att de par som pratar om sex har bättre sex, så besök hemsida för mer spänning.

Ju mer tid som spenderas mellan två kärlekspartners, desto djupare blir deras band. Man lär känna varandra bättre och allt fler personlighetsdrag börjar visa sig. Antingen blir kärleken starkare eller så börjar tvivel skapas. Är det verkligen äkta kärlek man känner eller har man mer eller mindre bara vant sig vid varandra? Å andra sidan ska man tänka på att man bara så kallat har vant sig vid varandra inte behöver betyda att det inte finns kärlek. En vanlig orsak är att man glömmer bort att ta hand om varandra och visa sin kärlek, att man snarare tar varandra för givet.


Grundstenar för ett hälsosamt förhållande 

Stress och oro över ekonomin är vanliga orsaker som kan skapa gräl och avstånd i ett förhållande. Detta kan i sin tur förstöra kärlek och attraktion, eller varje fall ge en känsla av det. Om du verkligen vill behålla din kärlek, så behövs det ibland kryddas på lite extra. Lys upp vardagen och spendera tid tillsammans.

  • Lyssna på varandra, även om ni inte alltid resonerar likadant. Era olikheter kan stärka relationen lika mycket som era likheter. Olikheterna kan komplettera er i förhållandet.

  • Tillåt er att vara goda vänner och lita på varandra. Vårda er kärlek med beröm, beröring och omvårdnad. Glöm inte bort att uppvakta varandra.

  • Skapa tillit och kärlek, genom att stötta varandra. Forma ett meningsfullt liv tillsammans och stötta varandras drömmar. Kanske även finns en dröm som ni delar och kan fullfölja tillsammans.

  • Vi har alla våra brister – ingen är perfekt. Prata med varandra istället för att gå runt och gnaga på olika saker. Vissa saker får man lära sig att leva med. Andra kan man förbättra.

http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Sånär på 36 kilometer

Tjena! Kolla in min senaste vlogg och prenumerera på kanalen tack. Idag har jag slitit mig igenom veckans tredje och det sista löppasset innan Lidingöloppet. Nu...

Styrka och stakning

Återigen långärmat och långa tights. Vi går mot mörka tider.. Tjena! Det har tränats idag igen. Var så säkra på det. Denna gång så började...

Ytbehandling

  Hej kära bloggläsare! Ett ämne som i alla fall jag tror inte så många har koll på är förgyllning och förzinkning av olika typer av material eller...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe