Stakning och regn

Det börjar bli en dålig vana detta med att träna i regn. Tittar man på väderprognosen så ser det inte ut som om den vanan kommer brytas de närmsta åren heller. Det ser riktigt grått och regnigt ut. En talande bild av livet kanske. 
När jag imorse vaknade av regnet som smattrade mot asfalten så behövde jag verkligen samla mentalt kraft för att ta mig ut. Väl ute så tycker jag ändå att det svarade lite bättre än de senaste rullskidpassen, på denna för året nya runda:

Av någon anledning så fortsätter jag att åka på området omkring Lindan, Järpbo och bort mot Stora Tuna kyrka. Där är det alltid en ofördelaktig vind. Idag var inget undantag. Som tur är var det i alla fall något bättre vind i vissa riktningar idag och när kroppen var lite piggare så höll jag ändå humöret uppe. Skönt.

Fick in 2,33 h och 40,5 kilometer. Enbart stakning och på Swenor 4
Efter dessa pass i regn och kyla så tar det lite längre tid med materialvård. Jag brukar spola av rullskidor + pjäxor och torka av dom med en handduk. Därefter brukar jag också slipa stavspetsarna. Jag vill ofta använda de gamla spetsarna så långt det går, en stor anledning till det är att dom har ”satt sig”. Ofta när jag byter till nya spetsar så upplever jag de vid de första passen att de är extra känsliga och att det lätt kan försvinna någon flisa ur metallen. Ett litet tips bara. Men till slut orkar jag inte med för dåligt grepp, så då byter jag såklart. 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

55 friska km stakning

Hej på er! Nu är det en fri man från jobb som skriver. Äntligen. Ska bli skönt att få fokusera på träning och Alfons en...

Stakintervaller satan och ont i hälsenan

God kväll! Några snabba punkter först: Glöm inte att kolla in min nya site addesteek.se där jag skriver om vardagen med mera. Lägg gärna till den...

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

4 COMMENTS

  1. Har du bytt/smörjt upp hjullager på rullskidor någon gång? Tyckte mina lät lite mysko.. Har också kommit på att det inte var så smart att vara duktig och smörja mot lagren med 5-56. Det gjorde jag förut, gissar att jag kanske sabbat lagren då?

  2. Japp. Har skrivit det i flera poster tidigare. Gjorde det nyligen. Nej nej, det är inte bra. Det gör så att fettet kryper ut. Jag fettar in med ett litiumfett 🙂 det går säkert att rädda lagren, eller att endast byta dom och inte hela hjulet 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe