15 x 4 minuter

Hejsan!

Då jag vilade igår och kunde träna först på eftermiddagen idag så fick jag fina 50 timmars vila från träning. Det kan behövas ibland!

Då jag tänkt staka tre dagar i rad och ganska mycket/tufft så fortsatte jag med mina Elpex 3 när det är intervaller. Tror det kan vara bra för mig. Dessutom så går det ju att bli trött även med dom, det vill jag lova. Kul att testa lite nytt och bra med variation.

Jag värmde upp i dryga halvtimmen, runt i närområdet och vidare ut till den kära riksväg 293. Därefter sopade jag igång intervallerna där jag åkte vägen över Vallmora och Smedsbo på de fyra första. Resterande intervaller var förlagda längs cykelbanan mellan Falun och Borlänge. Jag gillar faktiskt den, böljande och lagom kupering.

Intervallerna blev 15 x 4 minuter, med en minut lugn åkning mellan varje. Kändes okej i alla fall, något ringrostig sedan vilan. Jag orkar inte delge er alla intervaller men jag har en totalsammanställning på alla 15 vilka lyder: 60 minuter, 24,81 kilometer, 171 snittpuls, 181 maxpuls, 316 höjdmeter, 330 fallmeter och 235 i snittwatt (normaliserad kraft).

Hela passet blev 2,30h och 52,2 kilometer. Fin fart med discorull!

Jag hann hem för att slå på TV:n i matchminut tre och kunde konstatera att jag missat det första svenska målet mot Polen i fotbolls-EM. Typiskt. Under den första halvtimmen av matchen så gjorde jag följande gluteusövningar:

100 Hipthrusters med band och kettlebell 20 kilo

100 Enbensknäböj med kettlebell 20 kilo

100 Psoas march

100 Clam shells

100 Höftbrygga enbens

Related Articles

Blandade stakintervaller

  Hej! Idag kom det regn på träningspasset, fast det enligt alla mina fem väderappar inte skulle komma. Lite regn har väl ingen dött av, men...

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe