30 min tröskel på skierg

Adam Steen drar Skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla pass vid denna maskin, men på senare tid har jag kört i ett par ”Five Fingers” på fötterna och då fungerar det inte med strumpor.

 

Hej på er!

Idag är det dubbeltröskel som står på programmet. De senaste gångerna jag kört det så har jag på det första passet kört en sammanhållande löpintervall. Idag valde jag att köra en lång intervall på Skiergen istället. Min skierg-form har inte varit god hittills detta träningsåret, så jag var en aning nervös hur kroppen skulle reagera. Har varit långt ifrån mina vanliga tider på allting jag kört. Men målet för dagen var ändå att försöka snitta under 1,50 min/500m.

Efter min vanliga uppvärmning på fem minuter i sub 2,00-tempo så satte jag på mig handskar för att inte glida i handtagen och sedan drog jag igång min halvtimme:

Jag lyckades med målet om sub 1,50 och det blev även ett progressivt pass sett till fart och såklart även puls. Det kändes faktiskt inte helt bedrövligt idag och dessutom var det med ganska så god kontroll! Skönt att formen verkar vara på uppåtgående. Nu ska jag bara försöka ta tag i den runda formen också, behöver tappa 3-4 kilo ungefär, men det löser jag.

Passet avslutades med fem nya minuter i sub 2,00-tempo. Motstånd 8 på allt.

Related Articles

Bra tryck på balkongen

Hej där! Förra fredagen körde jag ett liknande pass som idag, då hade det utlovats regn, men blev inget, idag öste det ner. En annan...

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe