43 stakintervaller

Det var väl ett massivt stakande för min del. Det kändes idag vill jag lova. Ingen pigg kropp direkt. Blev ju lite lätt rökt på slutet av gårdagens pass. Jag valde som tur var återigen att staka på mina lite mer lättrullade Elpex 3. Men trots dålig känsla och rejäla stormvindar så genomförde jag passet enligt planen och körde det jag kunde!

Uppvärmningen blev lite drygt 30 minuter, delvis genom Skräddarbacken för lite mer kupering. Därefter höll jag intervallerna kring åkrarna vid Lindan och Alderbäcken. Dumt kanske då det alltid blåser där. Men idag hade det inte spelat så stor roll, det blåste rejält även vid lite mer skyddade platser.

Intervallerna idag var indelade i fyra stycken block, med 2,30 minuter lugn åkning emellan:

1:a – 10 x 90” – 30”

2:a – 10 x 45” – 15”

3:e – 10 x 40” – 20”

4:e – 13 x 30” – 15”

På dessa pass så programmerar jag klockan innan, så jag behöver bara trycka en gång lap-knappen vid den första intervallens start, därefter löser klockan allt själv. Väldigt smidigt.

Efter intervallerna så blev det en ny liten vända genom Skräddarbacken, så att jag kunde få ihop mina 2,30 timmar (46,4 kilometer). Väl hemma igen så blev det lite gluteus-aktivering med gummiband och kettlebell.

Jag har hittills detta träningsår lagt upp fyraveckorsperioderna som: lätt-medel-medel-hård vecka. Detta är en hård vecka, så jag har då lite fler timmar planerade och tänker även köra ett till intervallpass på söndag, vilket då blir fem intervallpass totalt. Inte så konstigt då att jag är sliten.

Previous article55 friska km stakning
Next articleStakning i tröja(!)

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe