43 stakintervaller

Det var väl ett massivt stakande för min del. Det kändes idag vill jag lova. Ingen pigg kropp direkt. Blev ju lite lätt rökt på slutet av gårdagens pass. Jag valde som tur var återigen att staka på mina lite mer lättrullade Elpex 3. Men trots dålig känsla och rejäla stormvindar så genomförde jag passet enligt planen och körde det jag kunde!

Uppvärmningen blev lite drygt 30 minuter, delvis genom Skräddarbacken för lite mer kupering. Därefter höll jag intervallerna kring åkrarna vid Lindan och Alderbäcken. Dumt kanske då det alltid blåser där. Men idag hade det inte spelat så stor roll, det blåste rejält även vid lite mer skyddade platser.

Intervallerna idag var indelade i fyra stycken block, med 2,30 minuter lugn åkning emellan:

1:a – 10 x 90” – 30”

2:a – 10 x 45” – 15”

3:e – 10 x 40” – 20”

4:e – 13 x 30” – 15”

På dessa pass så programmerar jag klockan innan, så jag behöver bara trycka en gång lap-knappen vid den första intervallens start, därefter löser klockan allt själv. Väldigt smidigt.

Efter intervallerna så blev det en ny liten vända genom Skräddarbacken, så att jag kunde få ihop mina 2,30 timmar (46,4 kilometer). Väl hemma igen så blev det lite gluteus-aktivering med gummiband och kettlebell.

Jag har hittills detta träningsår lagt upp fyraveckorsperioderna som: lätt-medel-medel-hård vecka. Detta är en hård vecka, så jag har då lite fler timmar planerade och tänker även köra ett till intervallpass på söndag, vilket då blir fem intervallpass totalt. Inte så konstigt då att jag är sliten.

Previous article55 friska km stakning
Next articleStakning i tröja(!)

Related Articles

25-20-15’ stakintervaller

Idag har jag kört det första stakintervallpasset sedan axeln ramlade av förra lördagen. Där och då trodde jag aldrig att detta skulle gå redan...

71 kilometer stakning med efterföljande styrka

Hej på er! Sen träning idag igen. Men vad gör väl det?! Har gjort en del ärenden under dagen, bland annat besiktigat bilen (inga problem),...

4 x 15’ löpbandsurblåsning

Hejsan! Då har jag kört det första intervallpasset sedan axel-kaoset. Inga problem med det, men jäklar vad jobbigt det blev. Jag har tänkt tillbaka på...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe