Äntligen klassiskt!

Rullskidor klassiskt
Sträcker ut i diagonalen för första gången på länge

Hej!

Premiärerna för året duggar tätt. Idag var det träningsårets första klassiska pass. Visst, stakning hör ju såklart till den klassiska stilen också, även om man inte använder benen, vilket jag försökte göra så mycket som möjligt idag. För att få använda just benen så mycket som möjligt krävs ju uppförsbackar och det finns det ett fint utbud av i Skräddarbacken. Så jag begav mig dit och snurrade där ända tills det var dags för att åka hem igen.

Som vanligt så är det väldigt härligt och kul att få åka klassiskt. Det är ju min gamla favoritteknik och den sitter kvar där någonstans i ryggmärgen. Idag testade jag mina Elpex 4 med nya bakhjul. Jag tycker inte att det är så stor skillnad i åkkänsla mellan dessa och mina Swenor, jag gillar båda, möjligen att Swenor-skidorna är lite mer stabila, men det är marginellt.

Rullskidspasset blev totalt två timmar och jag hann 34,2 kilometer. Idag kändes kroppen okej.

Innan rullskidåkningen så körde jag en del styrka här hemma. Istället för att inrikta mig på lite fler repetitioner och färre övningar så valde jag idag att beta av alla övningarna, men med färre repetitioner och set. Samlade in 668 repetioner totalt i en blandning av TRX, Kettlebell och gummiband. Det lär nog ändå kännas en del imorgon.

Tack för idag!

Related Articles

25-20-15’ stakintervaller

Idag har jag kört det första stakintervallpasset sedan axeln ramlade av förra lördagen. Där och då trodde jag aldrig att detta skulle gå redan...

71 kilometer stakning med efterföljande styrka

Hej på er! Sen träning idag igen. Men vad gör väl det?! Har gjort en del ärenden under dagen, bland annat besiktigat bilen (inga problem),...

4 x 15’ löpbandsurblåsning

Hejsan! Då har jag kört det första intervallpasset sedan axel-kaoset. Inga problem med det, men jäklar vad jobbigt det blev. Jag har tänkt tillbaka på...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe