Fint löppass i bra tempo

Löpning
Fina stigar omkring Bjusan

Tjena!

Det har blivit dåligt med löppass på slutet, vilket också kändes idag, åtminstone till en början. Jag har inte velat springa för mycket heller då jag har känning av ett löparknä. Det kändes idag också lite lätt, men det blev aldrig värre skönt nog.

Planen med dagens pass var att flyta på lite snabbare, för att få ett litet test hur kropp och ben fungerar. Målet var att snitta under fem min/km. Jag sprang till botten av Tjärnaberget, via Hyttbro, Bjusan och till toppen av Muskboberget. Där uppe hade jag ett snitt på 5,26 och jag kände mig inte jättestark.

Från toppen av Muskboberget så sprang jag ner till Bjusan igen och tog mig sedan hemåt via Pusselbo och slutet av Mellstas gröna 7,5:a. Det släppte en aning mot slutet ändå och den andra halvan av passet lyckades jag hålla 4,33 i snitt (4,58 totalt på passet).

Farten var alltså bra, men känslan sådär. Jag har ju känt mig en bit ifrån toppformen den senaste tiden och dessutom knappt sprungit utomhus, så det är inte så konstigt heller. Passet blev ändå fina 2,10 timmar och 26,2 kilometer. Underlaget var en blandning mellan asfalt, grusväg och stig. Dagen till ära så invigde jag mina nya Hoka Speedgoat 4, de kändes precis som de tidigare 3:orna riktigt bra!

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe