Gör om din cykel till en elcykel med denna enkla lösning

Hur många gånger har inte du gått ut genom dörren på morgonen, och med sänkt blick gått på tå förbi din trofasta gamla cykel? Om du är som alla oss andra, så är svaret på denna fråga nog: tusentals gånger. Det är nämligen inte alltid den enklaste saken i världen att motivera sig själv till att hoppa upp på cykeln framför att stiga ombord på pendeln, bussen eller regionaltåget. Lyckligtvis finns det idag en simpel lösning, som kommer att få din gamla goda cykel till din nya bästa vän på vägen. Du ska nämligen bara göra om din cykel till en elcykel.

1. Lättare än du tror

Nu när du läser detta, så tror du kanske att det här med att göra om din cykel till en elcykel är helt utanför din tekniska räckvidd. Men här kan du verkligen tänka om igen. Med ett elcykelkit är det nämligen inte alls en oöverkomlig uppgift  att själv omvandla din vanliga cykel till en elcykel. Du är ju t.ex. kapabel till att sätta ihop en Ikea byrå, eller koppla in din nya smart-tv på egen hand, så varför i hela världen borde du inte även vara kapabel  till att göra om din cykel till en elcykel? Du kan med andra ord självfallet också klara av denna nya uppgift. Så vad väntar du på? 

2. Framhjulsdrift – enklast för nybörjare

Om allt detta låter som något för dig, så handlar det nu endast om att investera i ett elcykelkit. När detta är sagt, så finns det dock ett par olika typer att välja bland – allt efter vilken slags elcykel du önskar dig. Du kan nämligen välja mellan en elcykel med:

  •       Framhjulsmotor
  •       Centermotor
  •       Bakhjulsmotor

Om du är nybörjare, så rekommenderas det att du väljer ett elcykelkit till en cykel med framhjulsmotor. Dock ska du vara beredd på  till att byta ut ditt gamla framhjul med ett nytt, och därefter tillsluta respektive bromskablar, batteri och den medföljande displayen på själva cykelns ram. Köp elcykelkit här, om detta har gett dig blodad tand.

3. Bakhjulsdrift

Om du till gengäld önskar dig en elcykel med bakhjulsdrift, så är också detta helt möjligt. Dock ska du vara uppmärksam på att det med detta elcykelkit kommer att handla om en lite mer komplicerad montering. En bakhjulsmontering kräver nämligen att du återställer din cykels gear, vilket kan vara en relativt krävande uppgift för nybörjare. Men även om det med detta kit kommer krävas en smula mer tekniskt sinne, så är det dock hursomhelst inte alls en omöjlig uppgift att göra om cykeln.

4. Centermotor

Monteringen med detta sista elcykelkit påminner i det stora hela om monteringen till bakhjulsdrift. Det är därför igen tal om ett elcykelkit som med utgångspunkt inte rekommenderas till helt gröna nybörjare. Dock är en elcykel med centermotor allt besvär värt. Med denna typ av elcykel får du nämligen ut den långt bästa och mest behagliga körupplevelse av de 3 motortyperna som finns med på denna lista.

Så är du nu, efter slutet på denna läsning, redo till att ta språnget och göra din helt egen elcykel?

 

Related Articles

71 kilometer stakning med efterföljande styrka

Hej på er! Sen träning idag igen. Men vad gör väl det?! Har gjort en del ärenden under dagen, bland annat besiktigat bilen (inga problem),...

4 x 15’ löpbandsurblåsning

Hejsan! Då har jag kört det första intervallpasset sedan axel-kaoset. Inga problem med det, men jäklar vad jobbigt det blev. Jag har tänkt tillbaka på...

Testade av axeln med en liten staktur

Godkväll kamrater! Jag förstår att ni hela eftermiddagen och kvällen suttit som på nålar, samtidigt som ni tryckt F5 på denna sidan i hopp om...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe