Stakintervaller satan och ont i hälsenan

Stakintervaller rullskidor
Ute och bryter mig i solskenet

God kväll!

Några snabba punkter först:

  1. Glöm inte att kolla in min nya site addesteek.se där jag skriver om vardagen med mera. Lägg gärna till den bland era favoriter, i era blogglistor, länka till den och så vidare. Tack.
  2. Se till att bli en Fello-kund du också så får du en extra månad till halva priset. Använd denna länk.
  3. Köp mitt Garmin-pulsband.

Så, klar och dags för träningen.

Dagens pass blev stakintervaller, även denna gång på Elpex 3 för att få lite speed. Jag höll intervallerna på mina favoritvägar kring Vallmora, Smedsbo och cykelbanan längs riksväg 293. Det blev lite drygt 30 minuter uppvärmning, sedan 5 x 8 minuter + 1 x 10 minuter, avslutade därefter med strax över 50 minuter nedvarvning. Totalt fick jag ihop 2,30 h och 51,5 kilometer.

De första intervallerna hade jag medvind eller sidvind. De sista 1,5 intervallerna var rak motvind i en rejäl vägg, tog riktigt slut där faktiskt. Det blev nämligen lite hårdare än tröskel idag. Men i stort kändes det ändå okej.

Jag har känt mig lite trött igen de senaste dagarna, stressad och sovit dåligt. Lättirriterad och inte alls sugen på att träna. Hoppas det släpper med god sömn och ledighet. Jag tror det i alla fall. En annan oroande sak är att jag börjat känna smärta i en hälsena, samma sida som jag känner löparknät på. Det kändes till och med när jag stakade idag. Inte bra. Får nog hålla igen med styrkan och löpningen ett tag, så får vi se om det kan hjälpa. Någon som har tips för att stävja hälsenebekymmer?

Det var längesedan jag bjöd på siffror från intervallerna, så jag tänkte göra det nu:

1:a (8 min): 2,83 km, 46 höjdmeter, 9 fallmeter, 21,2 km/h snittfart, 171 snittpuls, 179 maxpuls

2:a: 3,36 km, 33 höjdmeter, 43 fallmeter, 25,2 km/h snittfart, 172 snittpuls, 178 maxpuls

3:e: 3,39 km, 48 höjdmeter, 44 fallmeter, 25,4 km/h snittfart, 170 snittpuls, 179 maxpuls

4:e: 3,09 km, 67 höjdmeter, 31 fallmeter, 23,2 km/h snittfart, 174 snittpuls, 181 maxpuls

5:e: 3,18 km, 58 höjdmeter, 55 fallmeter, 23,9 km/h snittfart, 174 snittpuls, 182 maxpuls

6:e (10 min): 4,24 km, 36 höjdmeter, 80 fallmeter, 25,4 km/h snittfart, 173 snittpuls, 180 maxpuls

Tack för idag!

Related Articles

Blandade stakintervaller

Hej! Idag kom det regn på träningspasset, fast det enligt alla mina fem väderappar inte skulle komma. Lite regn har väl ingen dött av, men...

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe