Träningsårets första stakintervaller

Rullskidor
Staka, staka

Hej på er!

Idag har jag slagit på stort och kört de första intervallerna på rullskidor för detta träningsår. Jag tror det åtminstone. Lite sent kan tyckas. Men först hade jag en period där jag var rejält seg och bara körde distans, därefter har jag bara kört intervaller på balkongen. Men idag så slog jag då äntligen till.

Jag har ju tänkt att jag ska försöka köra en del intervaller i lite flackare terräng med lättare rull. Det för att jag tycker mig sakna hög fart på just lättåkta partier, framförallt i ett snabbt före. Så idag blev det faktiskt mina Elpex 3 som fick vara mitt sällskap.

Passet började med lite drygt 30 minuter uppvärmning, därefter drog jag igång mina intervaller som idag var 6 x 6 minuter, med två minuter lugn åkning emellan varje. Jag försökte hålla mig kring tröskel och tänka på att åka med så god teknik jag kunde. Det kändes ändå helt okej faktiskt. Skulle säga att det kändes bättre än de senaste skierg-passen i alla fall. Jag startade den första intervallen vid infarten till Vallmora för den med lokalkännedom, på den tredje intervallen kom jag ut till Smedsbo, därefter blev det en intervall mot Falun längs 293:an och två hemåt. På vägen mot Falun tyckte jag att det blåste rejält med motvind, så jag höll mig på den vänstra sidan av cykelbanan, för att komma närmare skogen och få mer vindskydd. När jag sedan vände och åkte hemåt igen så fick jag verkligen känna på vad motvind är. Jag har tidigare pratat om stormvindar, men idag var det fan orkanmotvindar. Det till trots så höll jag ändå god min, bra jobbat!

Jag hade 20,3 km/h i snitt som sämst, det var den sista intervallen med bara uppför och motvind. Som snabbast hade jag två stycken på 28 km/h(!), mycket nedför givetvis, men ändå. Under en av dessa intervaller så körde jag faktiskt om en epatraktor som åkte i 30 ute på vägen. Det har jag aldrig lyckats med på rullskidor förr. Pulsen var även den bra och jag kom upp kring 170 på alla intervaller, med ett max på 177.

 

Hela passet blev två timmar och på den tiden hann jag fina 41,2 kilometer. Kul med lättrull faktiskt!

Related Articles

Bra tryck på balkongen

Hej där! Förra fredagen körde jag ett liknande pass som idag, då hade det utlovats regn, men blev inget, idag öste det ner. En annan...

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe