25-20-15’ stakintervaller

Idag har jag kört det första stakintervallpasset sedan axeln ramlade av förra lördagen. Där och då trodde jag aldrig att detta skulle gå redan nu. Så jag får vara tacksam över det!

Efter ytterligare en seg dag så tog jag mig äntligen ut. Min vana trogen på Elpex 3 när det är stakintervaller. Har bara kört intervaller på treor i år. Kul och bra med variation.

Jag värmde upp i lite drygt 30 minuter. Sedan brakade jag av: 25 – 20 – 15 minuter, fem minuter vila mellan. Körde på mestadels samma vägar som vanligt med Vallmora, Smedsbo, 293:an. Men det blev premiär för året med en sväng till Valsan och sedan över Domnarvet hem. Äntligen var det ny asfalt på Tiomilavägen över Medväga.

På de 60 minuter jag körde intervall så snittade jag 23,4 km/h enligt min Garmin. Det var ändå helt okej med tanke på blöt asfalt. Kroppen kändes skaplig och det mesta flöt på.

Avåkningen blev lite drygt en timme lång. Jag tänker att jag grisar på med mycket timmar nu så länge jag är ledig. Sen får jag ta det lite lugnare emellanåt, för att inte bli så sliten som förra året. Passet på rullskidorna blev 3,05 h och 63,1 kilometer.

Efter ovan nämnt så körde jag min gluteusaktivering på totalt 800 repetitioner. Det med hjälp av kettlebell, gummiband och kroppsvikt. Det går att få till skapligt med styrka av dessa tre saker. Dessutom har jag ju mina kära TRX-band. Jag tycker jag klarar mig bra med det.

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe