3 saker du bör veta innan du börjar investera i kryptovalutor

Bildkälla

Att investera i kryptovalutor är någonting som blivit mycket populärt den senaste tiden. Det är inte lätt att ta sig in på kryptomarknaden för nybörjare och för gemene man kan det till och med verka lite skrämmande. Kryptovalutor kan låta lite mystiskt innan man blivit förtrogen med teknologin, vilket man absolut bör bli innan man investerar, men om man förstår just vad det rör sig om, finns det ingen anledning att oroa sig.

Kryptoinvesteringar är inte som investeringar du utför på aktiemarknaden eller i andra värdepapper, det bör betraktas mer som en volatil spekulation. Det är just så många som använder sig av automatiska investeringsprogram som Bitcoin Revolution ser det. Bitcoin Revolution är ett program som automatiskt sköter investeringar genom att använda sig av algoritmer som utvecklats baserat på analys av Bitcoins historiska prisrörelser. Om du är intresserad av Bitcoin och inte riktigt orkar sitta och kolla på kurvor hela dagen lång, kanske Bitcoin Revolution är någonting för dig.

Nedan ger vi dig lite information om vad som är väsentligt att veta innan du börjar investera i kryptovalutor. Det är såklart bra om man kan mer, men efter du läst artikeln bör du ha några viktiga investeringsprinciper till ditt förfogande.

Investera bara så mycket du är villig att förlora

Kryptovalutor har en tendens att ge människor illusionen att priserna bara stiger och stiger. Detta stämmer såklart inte. Det finns perioder då kryptovalutors värde bara sjunker och sjunker – precis som vilket annat mer traditionellt värdepapper som helst. Kryptovalutor skiljer sig dock något i att de har en tendens att vara betydligt mer volatila än till exempel aktier. Detta är viktigt att vara medveten om när du investerar.

Se därmed till att du aldrig investerar pengar du behöver till andra saker. Det finns absolut ingen garanti på att dina pengar finns kvar när du kollar nästa gång.

Låna aldrig pengar i syfte att köpa kryptovalutor

Det kan vara lockande att låna pengar om man tror sig veta att en viss kryptovalutas värde med säkerhet kommer gå upp. Om man däremot har som grundprincip att aldrig investera med lånade pengar, undviker man också dilemmat av att behöva förlora ännu mer pengar om det skulle vara så att man har fel.

Om du nu känner att du ändå vill investera med lånade pengar, se då till att beräknar värsta möjliga utfall för köpet och se till att du kan täcka kostnaderna om det nu skulle vara så att du har otur.

Handla från välrenommerade kryptobörser

Inom kryptovalutor är det lätt att bli lurad. Ett väldigt vanligt sätt folk blir lurade på är att köpa kryptovalutor från privatpersoner som påstår sig vara välmenande aktörer. Dessa kryptosäljare kontaktar vanligtvis personer via sociala medier och hävdar att de kan utföra transaktioner anonymt och säkert.

Det finns nästintill inget tillfälle där det är lämpligt att köpa krypto från en person du inte känner. Det bästa sättet att handla kryptovalutor kommer alltid vara via kryptobörser. Se till att du använder en välrenommerad sådan som till exempel Coinbase eller Gemini.

Related Articles

25-20-15’ stakintervaller

Idag har jag kört det första stakintervallpasset sedan axeln ramlade av förra lördagen. Där och då trodde jag aldrig att detta skulle gå redan...

71 kilometer stakning med efterföljande styrka

Hej på er! Sen träning idag igen. Men vad gör väl det?! Har gjort en del ärenden under dagen, bland annat besiktigat bilen (inga problem),...

4 x 15’ löpbandsurblåsning

Hejsan! Då har jag kört det första intervallpasset sedan axel-kaoset. Inga problem med det, men jäklar vad jobbigt det blev. Jag har tänkt tillbaka på...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe