38 kilometer grusvägslöpning

Hej!

Det känns som att det var evigheter sedan jag tränade sist och i min värld är det nästan det också. Från fredag lunch, till idag vid lunch är fyra dygn, alltså 96 timmar.

Helt enligt plan så vilade jag lördag och söndag. Men under lördagen så drog jag min axel ur led för andra gången i livet. Det jag gjorde var att jag hoppade på en flytmadrass ute i vattnet, tappade balansen, ramlade och tog emot mig med utsträckt arm på madrassen. Jag kände direkt att det gick åt helvete. Som tur är hade vi en bekant på besök som haft axelproblem själv, han hjälpte mig att lägga mig på mage på bryggan med armen hängande nedåt och axeln hoppade rätt direkt. Jag skulle uppskatta det till att jag hade axeln i fel läge i högst en minut.

Tack vare ovanstående så valde jag att vila en dag ytterligare. Jag har haft ont i axeln i vissa lägen och det har nästan känts som att den ska hoppa ur igen vissa gånger.

Bekymren med axeln, den långa vilan, dålig kosthållning några dagar och sämre sömn har såklart gjort mig lite ur balans. Men jag har ändå hållit mig på hyfsat gott humör, vilket jag är glad över. Har ägnat mycket tid till Alfons bland annat. Det känns bra.

Idag var det dock dags för träning igen. För att inte riskera vurpor på stigar så valde jag att endast springa på grusvägar. På fötterna hade jag mina Speedgoat 4, som funkar klockrent även när det blir lättare löpning.

Med mig på passet idag hade jag min pappa som sällskap och guide på MTB. Det blev mycket för mig nya vägar. Finns hur mycket som helst att upptäcka, skoj! Kroppen kändes pigg och benen var pigga hela passet!

Fram tills en halvtimme kvar av passet så var det omväxlande sol och lite moln. Därefter blåste det upp rejält och vi fick en galen regnskur på slutet. För mig som sprang så var det bara skönt med lite svalka faktiskt!

Totalt fick jag ihop 38,3 kilometer, tre timmar (4,43 min/km) och 445 höjdmeter.

Skönt att komma igång med träningen igen. Men jag tror nog ändå att det är bra för mig att vara iväg på såna här saker, istället för att bara vara hemma i min lägenhet som en kuf och bara tänka träning.

Vi får se vad jag kan träna i veckan med tanke på axeln. Kanske blir det bara benträning. Men då det hotas med rejäla regndagar framöver så lockar det inte att cykla heller.. Vi tar det dag för dag, det löser sig!

 

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe