4 x 15’ löpbandsurblåsning

Hejsan!

Då har jag kört det första intervallpasset sedan axel-kaoset. Inga problem med det, men jäklar vad jobbigt det blev. Jag har tänkt tillbaka på tidigare hastigheter jag kört på bandet och trott att jag var så mycket bättre förr, men då körde jag intervaller oftast kring 5-7,5 minuter, så jag är nog kanske inte så dålig ändå..

Upplägget idag var:

– Uppvärmning ute: 35 minuter, 7,6 kilometer

– Löpbandsintervaller:

15 min @ 0,5%, 17,6 km/h (3,25 min/km)

15 min @ 5%, 14 km/h

15 min @ 10%, 11 km/h

15 min @ 15%, 9 km/h

3 min vila

De två första intervallerna avklarades ganska smärtfritt. Därefter blev det en kamp mot huvudet.

Jag jobbade mig successivt igenom steg för steg och minut för minut. Ofta med mitt patenterade räknande där jag räknar till hundra i tre omgångar: först var tredje steg, sedan vartannat steg och avslutningsvis varje steg. Ett sådant set brukar ta cirka 3-3,5 minuter. Detta räknande gör jag på skidor och rullskidor också.

Pulsen var hög och fin idag med ett max på 183. På fötterna hade jag mina kära Hoka Rincon. Troligen min favoritsko av Hoka när jag ska försöka springa lite snabbare.

Efter löpintervallerna så körde jag först mitt TRX-program nummer ett. Jag kunde köra allting förutom att hoppa upp på en pall med händerna, den vågade jag inte testa, istället gick jag upp och ned med händerna. Inga problem med axeln här heller.

Avslutningsvis så körde jag nedjogg ute i 30 minuter och hann då 6,3 kilometer.

Bra pass med okej känsla!

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe