4 x 15’ löpbandsurblåsning

Hejsan!

Då har jag kört det första intervallpasset sedan axel-kaoset. Inga problem med det, men jäklar vad jobbigt det blev. Jag har tänkt tillbaka på tidigare hastigheter jag kört på bandet och trott att jag var så mycket bättre förr, men då körde jag intervaller oftast kring 5-7,5 minuter, så jag är nog kanske inte så dålig ändå..

Upplägget idag var:

– Uppvärmning ute: 35 minuter, 7,6 kilometer

– Löpbandsintervaller:

15 min @ 0,5%, 17,6 km/h (3,25 min/km)

15 min @ 5%, 14 km/h

15 min @ 10%, 11 km/h

15 min @ 15%, 9 km/h

3 min vila

De två första intervallerna avklarades ganska smärtfritt. Därefter blev det en kamp mot huvudet.

Jag jobbade mig successivt igenom steg för steg och minut för minut. Ofta med mitt patenterade räknande där jag räknar till hundra i tre omgångar: först var tredje steg, sedan vartannat steg och avslutningsvis varje steg. Ett sådant set brukar ta cirka 3-3,5 minuter. Detta räknande gör jag på skidor och rullskidor också.

Pulsen var hög och fin idag med ett max på 183. På fötterna hade jag mina kära Hoka Rincon. Troligen min favoritsko av Hoka när jag ska försöka springa lite snabbare.

Efter löpintervallerna så körde jag först mitt TRX-program nummer ett. Jag kunde köra allting förutom att hoppa upp på en pall med händerna, den vågade jag inte testa, istället gick jag upp och ned med händerna. Inga problem med axeln här heller.

Avslutningsvis så körde jag nedjogg ute i 30 minuter och hann då 6,3 kilometer.

Bra pass med okej känsla!

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe