70 min tröskel med fint sällskap!

Hej på er!

Simon Andersson bjöd in mig tidigare i veckan till dagens pass: En lång stakintervall. Något jag inte kunde tacka nej till.

Lite smånervös var jag allt imorse, det ska erkännas, när jag styrde bilen mot Falun. Jag parkerade den i Smedsbo och åkte sedan rullskidor till ”starten” i botten av Gamla berget-backen vid Ingarvet. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle åka hemifrån eller inte, men det slutade som bekant med bil halvvägs. Det för att ha bättre ork på intervallen.

Vid starten mötte jag upp min bror Jonatan, Simon och den numer långloppssatsande Gabriel Thorn (Team Curira). Upplägget var enkelt: ett långt drag på 60-70 minuter. Banan som skulle köras var: 293:an bort till Smedsbo – Höger in mot Kullerbacken och Vallmora – ut till 293:an igen – målgång på toppen av Gamla berget. Jag hade räknat ut i huvudet innan att rundan skulle bli cirka 26 kilometer, perfekt.

Som sagt så var jag lite nervös innan hur jag skulle stå mig mot dessa fullblodshingstar. Men så fort vi börjat så släppte det och jag kände mig ganska pigg. Simon körde på Swenor 3, jag på Elpex 3, Gabriel på Goldski 3 och min bror hade någon annan variant. Jag upplevde att mina rullade en aning bättre än de andra, troligen på grund att dom är mer använda.

Simon drog det mesta av intervallen. Gabriel var upp ibland och så även jag. Så fort jag försökte kliva upp så gick Simon om mig och upp i spets igen. Jag kanske är för klen?

Gabriel körde med slangbälte, medan jag och Simon hade ett vanligt midjebälte. Jag hade tänkt skippa drickan, men just innan en utförskörning så körde Gabriel av spetsen, jag passade då på att dricka medan han bytte den i farten. I övrigt rullade det på fint hela vägen.

Det var ett jämnt och bra tempo hela vägen. Jag kände mig pigg och stark, trots att jag hade ganska låg puls. Aldrig någon tendens till att flyga av, vilket jag är väldigt nöjd över!

I sista backen ökade Gabriel rejält, här var det fullt blås för min del, men jag lyckades gå med i rygg hela vägen. Kul!

Siffror från intervallen: 69,13 minuter, 27,38 kilometer, 23,7 km/h snittfart, 210 normaliserad watt, 376 höjdmeter, 297 fallmeter, 155 snittpuls, 177 maxpuls.

Jag avslutade med en avåkning stundtals med de andra och fick således ihop 2,30 h totalt och 52,2 kilometer. Hemma så körde jag TRX-styrka också.

Fin träningsdag, tack alla inblandade!

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe