71 kilometer

Det har varit lite för törstiga avslutningar på mina långpass med endast en liter dryck. Jag vill heller inte ha en vätskeryggsäck på grund av att missa de få solminuter vi har i Sverige. Idag kom jag på den briljanta idéen att sätta fast en softflask uppe på vätskebältet med ett lite grövre gummiband. Funkade ypperligt!

Hej kamrater!

Är det någon av er läsare som har erfarenheter av att träna i medvind? Eller är det bara en utopi och en dröm man aldrig får uppleva? Passet började så fint med lätt motvind, allt pekade dock på medvind hemåt, men den sista timmen var som att simma motströms uppför ett vattenfall. Nog om motvind för idag, men inte för alltid .

Passet idag blev ett varv runt Runn + Vikasjön:

Jag tycker det är härligt att dra ut på en längre runda på sådana här pass. Så har man inte så mycket till val än att försöka ta sig hemåt.

I flaskan uppe på bältet hade jag vatten, men i bältet så körde jag sportdryck från +Watt. På pass över tre timmar brukar jag använda sportdryck och under vissa intervallpass. Annars kör jag vatten.

Den första stunden av passet var jag ganska stel och kantig i min åkning. Är det åldern som gör att jag inte tål denna träning längre?! Jag vill inte tro det i alla fall. Men det är väl bara att acceptera läget och försöka undvika smärtor med hjälp av min foamroller och de andra verktygen jag har. När jag väl fått upp värmen så kändes det ganska bra, fram till den sista timmen ungefär, där blev det lite motigt, men aldrig nära till att vägga eller gå mig helt slut.

Jag fick ihop fina fyra timmar och 70,95 kilometer stakning på mina Swenor 4. Det blev ett bra pass! Jag undrar dock hur jag ska orka med fem timmar, eller ett 100 kilometer långt pass som jag gjorde förra året? Nåväl, det ska nog gå det med.

Tack för nu!

 

Related Articles

25-20-15’ stakintervaller

Idag har jag kört det första stakintervallpasset sedan axeln ramlade av förra lördagen. Där och då trodde jag aldrig att detta skulle gå redan...

71 kilometer stakning med efterföljande styrka

Hej på er! Sen träning idag igen. Men vad gör väl det?! Har gjort en del ärenden under dagen, bland annat besiktigat bilen (inga problem),...

4 x 15’ löpbandsurblåsning

Hejsan! Då har jag kört det första intervallpasset sedan axel-kaoset. Inga problem med det, men jäklar vad jobbigt det blev. Jag har tänkt tillbaka på...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe