Årets första fullhand stak!

Tjo bröder och systrar!

Årets första långburk stakning är satt. Planen var att komma iväg tidigt, men jag har sovit som en råtta de senaste månaderna med 5-6 timmars sömn per natt. Så när klockan ringde idag vid 08 var jag långt bort i drömmarnas värld så jag var snäll emot mig själv och lät mig sova vidare. Det slutade med att jag kom iväg vid 12 istället för 09. Huvudsaken träningen blir gjord tänker jag.

Passet idag blev som ni ser på kartan ovan 91,3 kilometer via ställen som: Torsång – Gustafs – Stora Skedvi – Pingbo – Strand – Vika – Hosjö – Falun – Smedsbo – Vallmora.

Jag hade vinden i ryggen(!) första 1,5 timmarna, samtidigt som jag bävade för den stundande motvinden mer eller mindre resten av passet. Idag hade jag ändå en skaplig dag kroppsligt, så det gjorde inte alltför mycket mer än i de värsta vindbyarna. Målet med rutten var att hålla 18 km/h i snittfart med mina Swenor 4, vilket jag också gjorde (18,2).

Med mig hade jag en halvliter vatten + nästan 1,5 liter sportdryck. Drack i farten, förutom i Hosjö där jag stannade på en pizzeria och köpte en 50 cl cola med socker + en 33 cl cola zero. Det satt fint!

Kände mig pigg nästan hela vägen runt, även om jag såklart kände av det den sista timmen framförallt.

Avslutade träningen med 800 repetitioner av min gluteus-aktivering ute på gräset. Bra pass blev det!

Related Articles

25-20-15’ stakintervaller

Idag har jag kört det första stakintervallpasset sedan axeln ramlade av förra lördagen. Där och då trodde jag aldrig att detta skulle gå redan...

71 kilometer stakning med efterföljande styrka

Hej på er! Sen träning idag igen. Men vad gör väl det?! Har gjort en del ärenden under dagen, bland annat besiktigat bilen (inga problem),...

4 x 15’ löpbandsurblåsning

Hejsan! Då har jag kört det första intervallpasset sedan axel-kaoset. Inga problem med det, men jäklar vad jobbigt det blev. Jag har tänkt tillbaka på...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe