Cyklat en halv dag

Hej på er!

Denna soliga, varma, fina och såklart blåsiga dag har jag cyklat en stor del av. Jag stack iväg strax efter klockan 09,30 för att beta av mina planerade fem timmar.

Vändan är en favorit som jag körde fem gånger förra sommaren. Först till Falun längs riksväg 293, sedan viker jag av mot Grycksbo och Bjursås längs Varpan. Efter Bjursås väntar det först en tuff stigning över Baggbo och sedan vidare upp till Sörskog. Strax därefter, en bit mot Ingels så hade jag cyklat två timmar och 58 kilometer. Inga 30 km/h i snittfart, men det visste jag att jag skulle lösa.

Rutten går vidare mot Rättvik via Ingels och övre Gärdsjö. Inga bra vindar hittills, utan bara mot- eller sidvind. Hade jag väntat mig något annat?

Finaste delen på rutten kommer efter Rättvik: Tällberg – Plintsberg – Hjortnäs – Leksand. Strax innan Leksand hade jag cyklat tre timmar och druckit upp den första flaskan med endast vatten.

Efter Leksand börjar jag bli lite småtrött i benen, inget stopp och inga bra vindar. Men jag fortsätter att gneta på över Djura och Djurås. Jag ser då att vimplarna står mot Borlänge, så den sista biten över Bäsna så har jag för första gången vinden i ryggen. Dricker ur flaska två med sportdryck och matar på den sista biten hemåt.

Enligt klockan så fick jag ihop fina 5,05 timmar och 158,8 kilometer. Dessutom 1500 höjdmeter. Inte fy skam det inte!

Efter cyklingen så blev det också 700 reps med gluteus-aktivering. Det känns i benen nu!

Related Articles

71 kilometer stakning med efterföljande styrka

Hej på er! Sen träning idag igen. Men vad gör väl det?! Har gjort en del ärenden under dagen, bland annat besiktigat bilen (inga problem),...

4 x 15’ löpbandsurblåsning

Hejsan! Då har jag kört det första intervallpasset sedan axel-kaoset. Inga problem med det, men jäklar vad jobbigt det blev. Jag har tänkt tillbaka på...

Testade av axeln med en liten staktur

Godkväll kamrater! Jag förstår att ni hela eftermiddagen och kvällen suttit som på nålar, samtidigt som ni tryckt F5 på denna sidan i hopp om...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe