En sexmilare med intervaller

Tja!

Vi betar av det negativa först lite snabbt. Jag vet inte vad jag var mest irriterad på under passet; att jag kom ut efter lunch trots att jag gick upp före 09, eller att det återigen blåste rejäl motvind i alla riktningar. Jag lyckades dock hålla irritationen stången och det blev inte mycket mer än just en lättare dito.

Jag ska köra 14 timmar denna vecka och planen är att dessa ska vara klara på fredag, för att sedan åka med Alfons till stugan och ha en ledig helg från träning. Det kan behövas!

Dagens pass var stakintervaller på min numer vana troget Elpex 3 och vägen mellan Pusselbo och Mockfjärd. Jag börjar med en uppvärmning på cirka 30 minuter, så jag kommer över tågövergången innan Lennheden. Därefter startar jag alltid intervallerna. Idag körde jag 10 x 6 minuter, med två minuter vila mellan varje. Sju stycken bortåt och tre stycken hemåt.

Det var ingen superbra skjuts i åkningen idag, men faktum är att jag ofta noterat att pulsen blir lägre och känslan sämre när det blåser mycket. Högst troligt mentalt, men ändå. Siffror för de totala 60 minuterna intervall blev: 23,91 kilometer (och snittfart såklart), 235 höjdmeter och191 fallmeter. Noterade endast 173 i maxpuls idag, trots vila igår. Så kan det vara ibland.

Avslutade passet med 70 minuter lugn åkning och fick totalt ihop tre timmar, samt 62 kilometer. Efter åkningen så körde jag TRX-pass nummer ett. Det blev ett bra pass ändå till slut!

Related Articles

25-20-15’ stakintervaller

Idag har jag kört det första stakintervallpasset sedan axeln ramlade av förra lördagen. Där och då trodde jag aldrig att detta skulle gå redan...

71 kilometer stakning med efterföljande styrka

Hej på er! Sen träning idag igen. Men vad gör väl det?! Har gjort en del ärenden under dagen, bland annat besiktigat bilen (inga problem),...

4 x 15’ löpbandsurblåsning

Hejsan! Då har jag kört det första intervallpasset sedan axel-kaoset. Inga problem med det, men jäklar vad jobbigt det blev. Jag har tänkt tillbaka på...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe