Magisk cykeltur!

I ensam majestät från Borlänge för att möta upp de andra

Trevligt gäng och magiskt väder

Cycling
Jeppe77 och Adam Steen

Samma duo som ovan

Jesper ”Jassenyz” Nyström. Mannen som ”lagt av” men tränar mer än någonsin och som enligt uppgift är i sin livs form, på alla plan

Tjena!

Då handleden värkte igår så passar jag nu på att träna annat än stakning i några dagar. Jag har dock masserat underarmen rejält och det känns redan bättre. Dock dumt att chansa direkt. Idag fick det istället bli cykling med ett fint gäng! Jag tror vi var en nio man stark klunga.

Själv åkte jag från Borlänge för att möta upp de andra längs min kära riksväg 293. Vid mötesögonblicket så fick jag svänga runt och slå på en spurt för att komma ikapp klungan med den alltid starke Jeppe77 i spets.

Turen gick via Valsan och Insjön till Leksand. I den fina hockey-orten så blev det ett fikastopp, vatten och kaffe för min del.

Efter fikat hände det mest uppseendeväckande med hela turen. Min bror drog iväg som ett skott och fick en lucka. Grejen var dock den att han tog fel väg. Jeppe77 tyckte att min bror gjort ett hetsigt beslut i trafiken och vägrade stanna. Efter tre mil från fikat via vägar över Djura, Gagnef och Djurås så blev det ett kisstopp. Jag hade hela tiden haft kontakt med min bror som i en timme legat på rött med 180 i puls. Under det kisstoppet så kom han således äntligen ikapp. Det ska tilläggas att han åkte på MTB också. Efter lite gnabbande så blev det snabbt bra stämning i klungan igen och turen fortsatte.

Vi fortsatte vår tur över Bäsna och mot Borlänge. Den fina vägen som jag igår stakade intervaller på hade sedan dess lagats med någon form av tjära och sedan blivit täckt med löst grus. Det smattrade bra i kolfiberramarna där. Usch.

Min plan för dagen var fyra timmar, tillbaka i Borlänge hade jag endast tre timmar på klockan, så jag fick vackert fortsätta med gänget till Falun. På toppen av Gamla Berget så vinkade jag av mina kamrater och vände hemåt mot Borlänge igen. Nöjd, glad och trött.

Det räckte med att åka raka vägen hem för att få ihop fyra timmar på pricken och fina 132,9 kilometer. En fin snitthastighet på 33,2 km/h.

Hemma så körde jag åter styrka med kettlebell och gummiband, (jag undvek att köra övningar som belastade handleden, exempelvis snatch):

100 Marklyft

100 Swing

100 Goblet squat med press

100 Rodd

100 Utfallssteg

Jag passar på att köra lite mer timmar och även mer styrka de veckor jag inte har Alfons på helgen.

Related Articles

20 stakintervaller

Med pannlampan på huvudet och mina Elpex 3 på fötterna så drog jag i eftermiddags ut på ett stakintervallpass. Det blev i princip samma vända...

Två h stak

Tråkig rubrik, tråkig dag, tråkigt pass och tråkigt väder. Ungefär så kan vi sammanfatta dagen. Jag kan åter ställa mig frågan: varför gör jag...

När man inte tränar

Tjenare bloggvänner! Något som är väldigt populärt är ju att spela på internet. Det kan handla om olika onlinecasinon, slotsspel, poker, och liknande. De gånger...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe