Tips för hur klasser kan samla in pengar

Våren är kommen med alla färgglada blomster och härliga dofter. Vårkänslorna vaknar till liv, folk blir mer glada och pigga, och allt fler är ute och rör på sig. Uteserveringar börjar fyllas och fler syns i parker för promenader eller mötesplats. Olika förberedelser för trädgårds- eller parkfester påbörjas överallt. Andra förberedelser som kommer med våren är barnens klassfester och studentfester. 

 

Många högstadieklasser planerar klassfest inför slutet på 9.e klass. Ibland påbörjas insamling redan i 7e klass, för att hinna få ihop tillräckligt stor summa för en resa tillsammans. Det kan börja med månatlig insamling av en specifik summa, vilken ofta ligger mellan 50 och 100 kr. Därtill arrangeras något speciellt varje termin för att få in ännu mer pengar. 

 

Tidigare kunde man se klasser arrangera loppis eller någon form av uppvisning mot betalning, där det oftast även såldes lotter. Försäljning av korv eller av blommor som rosor och tulpaner kunde också förekomma. Idag finns det flera andra alternativ på marknaden. Inte nog med att det har kommit många fler alternativ med vad man kan välja att sälja, men även nya sätt att marknadsföra och ta emot beställningar. Med dagens teknik, så har det öppnats upp nya dörrar för bland annat klasser att samla in pengar till klassresan.

 

Olika försäljningssätt för insamling av pengar

 

En fördel med att klasserna får vara mer aktiva med insamling av pengar är att de lär sig lite mer om ekonomi och ansvar. Att jobba för att tjäna ihop till olika saker i livet. Och idag finns många fler alternativ, både val av produkter och försäljningssätt. 

 

Basplagg av god kvalité och skönt material till exempel linnen, t-shirts och strumpor. Storlekar finns för både små och stora, barn och vuxna. Tack vare deras goda kvalité och snabba leveranser, så har de fått så bra rykte att många gamla kunder återkommer. Antingen för att köpa till sig själv eller som present. 

 

Olika kryddor där utbudet ändras efter årets säsong. När det närmar sig jul är det hög försäljning på bland annat saffran. Inför grillsäsongen kan man välja bland flera olika blandningar som höjer smakupplevelsen. Merparten kommer i trevligt designade förpackningar, så de passar ännu bättre som present. Varför inte ta med en present till grannens grillfest?

 

Kakor, godis eller knäckebröd som är förpackade i plastburkar med fin etikett som ger burken en trevligare design. Utbudet är relativt stort, så där finns något för de flesta som gillar den sort av njutning. Är man inte själv intresserad av fikabröd eller dylikt, så kan man köpa som present eller ta med till fikarummet på jobbet. Det uppskattas av många.

 

Related Articles

71 kilometer stakning med efterföljande styrka

Hej på er! Sen träning idag igen. Men vad gör väl det?! Har gjort en del ärenden under dagen, bland annat besiktigat bilen (inga problem),...

4 x 15’ löpbandsurblåsning

Hejsan! Då har jag kört det första intervallpasset sedan axel-kaoset. Inga problem med det, men jäklar vad jobbigt det blev. Jag har tänkt tillbaka på...

Testade av axeln med en liten staktur

Godkväll kamrater! Jag förstår att ni hela eftermiddagen och kvällen suttit som på nålar, samtidigt som ni tryckt F5 på denna sidan i hopp om...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe