10 km på 37,12!

Tidig uppstigning idag. 06,30 gick jag upp och klockan 07,02 startade jag klockan. Anledningen till det är att jag börjar jobbet idag klockan 09, ska vaccinera mig vid lunchtid och sedan ska jag hämta Alfons efter jobbet.

Det enklaste är ju att springa i situationer som ovan. Snabbt igång och snabbt klar. Jag ville testa löpformen och höftböjaren dessutom.

Passet började med tio minuter uppvärmning i 4,49 min/km-fart. Därefter utan att stanna körde jag 40 minuter hårt (typ tröskel, inte max fysiskt, men benen hade nog inte så mycket mer i sig) längs blodomloppets 10 km-bana, passerade 10 km på 37,12 och hann totalt 10,75 kilometer. Avslutade sedan med tio minuter nedvarvning i 4,18 min/km-fart. Allt som allt en timme och 15,15 kilometer.

Mer siffror från de 40 hårda minuterna:

3,43 min/km, 51 höjdmeter, 47 fallmeter, 164 snittpuls, 172 maxpuls.

Känslan var väl inte direkt på topp. Men det var den första hårda löpningen ute i år och dessutom med en tuff träningsvecka i ryggen, så jag är ändå nöjd. Det fysiska kändes ändå bra, det är bara löparbenen som är ovana vid fart.

Höften kändes ingenting fram tills jag började nedvarvningen, då började det göra ont. Trist.

Jag sprang i mina Hoka Rincon.

Här är kilometertiderna för hela passet:

Fin och skön start på dagen!

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe