10 km på 37,12!

Tidig uppstigning idag. 06,30 gick jag upp och klockan 07,02 startade jag klockan. Anledningen till det är att jag börjar jobbet idag klockan 09, ska vaccinera mig vid lunchtid och sedan ska jag hämta Alfons efter jobbet.

Det enklaste är ju att springa i situationer som ovan. Snabbt igång och snabbt klar. Jag ville testa löpformen och höftböjaren dessutom.

Passet började med tio minuter uppvärmning i 4,49 min/km-fart. Därefter utan att stanna körde jag 40 minuter hårt (typ tröskel, inte max fysiskt, men benen hade nog inte så mycket mer i sig) längs blodomloppets 10 km-bana, passerade 10 km på 37,12 och hann totalt 10,75 kilometer. Avslutade sedan med tio minuter nedvarvning i 4,18 min/km-fart. Allt som allt en timme och 15,15 kilometer.

Mer siffror från de 40 hårda minuterna:

3,43 min/km, 51 höjdmeter, 47 fallmeter, 164 snittpuls, 172 maxpuls.

Känslan var väl inte direkt på topp. Men det var den första hårda löpningen ute i år och dessutom med en tuff träningsvecka i ryggen, så jag är ändå nöjd. Det fysiska kändes ändå bra, det är bara löparbenen som är ovana vid fart.

Höften kändes ingenting fram tills jag började nedvarvningen, då började det göra ont. Trist.

Jag sprang i mina Hoka Rincon.

Här är kilometertiderna för hela passet:

Fin och skön start på dagen!

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe