15 x 4’ och ny stavslipteknik!

Fredag den 13:e idag, som gjort för nya skador och olyckor. Men jag klarade mig från det, skönt nog. Höftböjaren gör ont idag med, men nu kan jag i alla fall gå obehindrat och att staka intervaller var inga bekymmer.

Jag lämnade träningsutrustning till Simon Anderssons adept Johan Öhrn i onsdags efter det långa stakpasset. Vi pratade om allt möjligt och kom in på stavslipning. Jag har en dremel och ett diamantstift. Men jag har inte riktigt fått spetsarna så vassa som jag vill ha dom. Han slipade mina och gav mig ett tips hur jag skulle göra. Svårt att beskriva i text, så ni får en bild istället:

Ursäkta den dåliga kvaliteten på bilden. Men det var inte det lättaste att hålla allt och fota. Till vänster ser ni tekniken jag tidigare använt mig av. Till höger är den nya varianten som Öhrn lärde mig. Alltså lägga stiftet i samma riktning som spetsen. Invigde stavarna idag och det var fan bättre grepp än när dom är nya! Testade själv att slipa mina reservspetsar och även jag lyckades få dom spetsiga nu, äntligen!

Passet jag körde idag var stakintervaller på Elpex 3:or. 15 x 4 minuter, med 1 minut vila mellan varje. Körde mestadels på 293:an. Idag tycker jag faktiskt att det kändes ganska bra för en gångs skull. Kul! Totalt samlade jag ihop tre timmar och 61,9 kilometer.

Efter intervallerna så blev det kettlebellstyrka:

100 Marklyft med vikt + band

100 Kettlebellswing med band

100 Goblet squat med press

100 Rodd

100 Snatch

Första gången jag testade snatch sedan axeln hoppade ur led och det gick hur bra som helst. Inga bekymmer med höftböjaren heller. Bra!

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe