37 kilometer löpning och rejäl smärta

Toppen, Romme alpin

Godkväll!

Sov äntligen som ett barn, eller som någon som tränat sju timmar inatt. Det var välbehövligt! Småseg under dagen, men inte så mycket värre än vanligt.

På eftermiddagen drog jag iväg på ett löppass. Min plan var att springa upp till toppen av Romme alpin och tillbaka, vilket jag också gjorde. Det blev till stor del olika vägar dit och hem också. Dock mestadels asfalt, resten grusväg.

Jag har inte någon riktig toppenkänsla i löpningen. Visst, jag lyckas hålla mig under fem min/km. Men det är inte så att det spritter i benen. Mycket på grund av att jag inte sprungit så mycket i år. Det fysiska i övrigt tror jag inte är alltför dåligt.

Rutten idag var mest flackt. Men backen upp till toppen tog strax över 20 minuter. Mot slutet av den stigningen så känner jag att det börjar göra rejält ont i höger höftböjare när jag lyfter det benet. Stannar på toppen för att stretcha. På hemvägen så går det okej när det är flackt, men i minsta lilla motlut så hugger det. Jävla skit. Efter löpningen skulle jag köra TRX, men fick modifiera övningarna för att ens klara av dom. Tog sedan en promenad till affären 200 meter bort och det var knappt så att jag kunde gå, hugger som knivar. Kul med träning!

Löpningen blev i alla fall 37,4 kilometer och höll på i tre timmar. Jag sprang i mina Hoka Clifton denna gång.

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe