65 minuter i Lidingöintensitet

Tja!

Under fem timmars sömn i natt och sedan tio korv med bröd till lunch. Detta inlägg skulle kunna fortsätta i negativ anda då jag hade en plan om att springa fort och ganska länge. Men det gick över förväntan faktiskt!

Jag sprang till Mellsta med omväg, så jag fick ihop 5 kilometer på strax under 25 minuter. Sedan blev det ett lite hårdare inslag. Planen var att springa i lite över 60 minuter och runt på de fina banorna där uppe.

Ett varv runt 7,5:an, ett varv runt 5:an (sprang som de senaste gångerna fel på slutet och missade cirka en kilometer), ett varv runt 2,5:an och ett varv runt yttervarvet. Det blev totalt 65 minuter, 15,45 kilometer (4,12 min/km), 285 höjdmeter, 275 fallmeter, 167 snittpuls och 175 maxpuls.

Underlaget och kuperingen skulle jag säga är något långsammare än Lidingöloppet. Flera ställen är det så svårsprunget (för mig iaf) att jag inte törs släppa på för fullt. Hade mest ett mål med att springa slut benen och få en fin genomkörare. Det lyckades och jag är nöjd med passet! Känslan är dock fortsatt dålig, både när jag tar i och när jag springer lugnt. Men det går ändå i hyfsad fart.

Jag avslutade med 30 minuter lugnt. Passade då på att hitta den rätta vägen på slutet av 5:an. Det är en skarp vänstersväng som jag missat och istället kommit in på den röda 2,5:an. Fint att ha kollat upp det!

Passet blev totalt två timmar och jag hann 26,2 kilometer. Sprang i mina Speedgoat 4, vilket inte är de snabbaste kanske, men det är ju träning.

Vad gäller mina småskador så kände jag av löparknät lite från och till, samt höftböjaren också. Får se hur det artar sig framgent. Det gäller att försöka balansera på marginalen nu, men samtidigt inte chansa för mycket.

Körde även TRX hemma igen, så har jag stökat undan det också för resten av veckan.

 

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe