Långcykling och nästan påkörd!

Trivs med mina nya Oakley Radar Ev! Linsen är ”prizm road”, en favorit sen länge. Har ett par med samma lins, men den har börjat bli sliten. Därför blev det en ny uppsättning med båge och lins. Radar Ev är den modellen jag gillar bäst och som sitter bäst. Vid intervaller eller tävling använder jag bara dom. De andra modellerna jag har glider ner på näsan när jag börjar bli trött.

Idag har jag cyklat långt igen:

Min vanliga variant av väggenrundan. Siffrorna är mellantider som jag tog vid varje timme.

Det kändes bra till en början idag och jag var ganska pigg. Dock så blåste det galet mycket. De första två timmarna till Ingels ungefär så hade jag skapliga vindar. Därefter hade jag mer eller mindre motvind hela vägen hem. Det satt sina spår och den sista timmen blev riktigt grisig. Men jag gnetade på efter bästa förmåga och tog mig runt de 159,2 kilometerna på 5,12 h.

Det mest ”spännande” på passet var när jag strax innan Djurås sånär höll på bli påkörd av en mötande svart Audi-kombi. Dåren var helt över på min sida och vi snackar knappt decimetrar från att jag var ett minne blott. Usch, det var otäckt. Antingen siktade dåren på mig, eller så var hen upptagen med något annat under färden, exempelvis mobilen. Jag tror på det senaste.

Hemma igen så betade jag av mina gluteus-övningar. Glädjande nog så kändes inte höftböjaren på varken cyklingen eller den efterföljande styrkan. Men det gör fortsatt lite ont, så frågan är hur löpning skulle funka. Troligen inte så bra.

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe