Sånär på 36 kilometer

Tjena!

Kolla in min senaste vlogg och prenumerera på kanalen tack.

Idag har jag slitit mig igenom veckans tredje och det sista löppasset innan Lidingöloppet. Nu får jag försöka bli pigg i benen och staka tills dess.

Jag sprang en vända som ser ut såhär:

Upp till Muskboberget, via Tjärnaberget, förbi Bjusan och ned till Mellsta för att avsluta med nästan hela 7,5:an + 5 + 2,5.

Målet var sub 5,00 min/km i tre timmar. Det blev 5,01 och 35,94 kilometer. Nära i alla fall. Den första timmen med över 300 höjdmeter och nästan bara stigar tog ut sin rätt. Känslan var heller inte bra, jag fick slita rejält på slutet. Farterna varje timme blev:

1:a: 10,22 km, 5,52 min/km

2:a: 12,76 km, 4,42 min/km

3:e: 12,96 km, 4,38 min/km

Istället för ett hårt AI-AII-pass blev det uppskattningsvis en timme vardera av AI, AII och AIII. Men en bra genomkörare blev det i alla fall! Nu ska jag försöka bli pigg bara. Det bör gå med lite mindre träning.

Jag sprang i mina gamla orienteringsbyxor, stödstrumpor och med mina Hoka Speedgoat 4. Klarade mig från några känningar i benen, vilket var glädjande. Dock så ramlade jag rejält efter 2,15 i Mellsta när jag sparkade i en rot. Var livrädd att jag skulle slå axeln ur led, men den klarade sig även denna gång glädjande nog. Dock har den varit lite öm i vissa lägen en tid nu, så jag kanske måste göra lite rehabövningar…

Stannade en gång vid en timme, vid två timmar och sen vid vurpan jag nämnde ovan. Drack bara vatten. Skulle med facit i hand ha druckit sportdryck varje halvtimme istället..

Vevkan landade på 11,40 timmar träning.

Previous articleStyrka och stakning
Next articleLätt och kort

Related Articles

Bra tryck på balkongen

Hej där! Förra fredagen körde jag ett liknande pass som idag, då hade det utlovats regn, men blev inget, idag öste det ner. En annan...

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe