25 stakintervaller

Halli, hallå!

Pannlampan och rullskidorna går fortsatt varma här på min kant i livet. Igår var det närmast skidföre ute på vägarna. Idag var dock ordningen återställd med plus åtta grader.

Jag tog mig ut till cykelbanan längs riksväg 293, mellan Borlänge och Falun. Men istället för att köra in vid Vallmora och mot Valsan, vilket var planen först, så körde jag endast fram och tillbaka längs cykelbanan denna gång. Skönt att slippa köra i enbart mörker, då den är upplyst och dessutom har dom inte hunnit grusa den ännu.

Upplägget idag var:

– 10 minuter tröskel

– 10 x 40”-20”

– 10 minuter tröskel

– 13 x 30”-15”

(2,5 minuter vila mellan blocken)

Mot Falun var det en ruskig medvind – vilket ni då kanske förstår att det inte var på tillbakavägen.

Det kändes i alla fall helt okej och jag höll mig kring tröskel i intensitet hela tiden. Precis som alla intervallpass på rullskidor i år så körde jag på Elpex 3. De hjulen har inte mycket gummi kvar, men jag vägrar byta hjul i år, det får bli nästa års projekt.

Jag skramlade ihop 2,05 timmar totalt och 36,5 kilometer. Det blev också en del kettlebell-styrka med gummiband hemma:

50 marklyft

50 swingar

50 goblet squat med press

50 snatch

50 enarmsrodd

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

2 COMMENTS

 1. Bra jobbat Adam
  En fråga: när du kör distans i A1, tänker du på tekniken då eller är det mest ”lugnt och trevligt” som gäller?
  Jag tänker så här (utifrån mitt perspektiv som led 6-åkare): A1 är inte tävlingsfart och kanske inte är så viktig att utveckla. Däremot A2 som kanske blir min tävlingsfart. I den zonen vill jag kunna åka snabbt.

  I övrigt vill jag nog peppa dig att fortsätta jobbtänka åt det ekonomiska hållet och se vilka möjligheter som finns där. Såväl i studier som i utbildning. Du verkar vara noggrann i det du företar dig så det blir nog kanon.

  Hälsning
  Jonas

  • Tack! Jag försöker i princip alltid att tänka på tekniken. Men det blir ju inte riktigt samma teknik i distansträning kontra tävlingsfart. Men visst tänker jag på tekniken i alla farter. Det tycker jag låter som en ypperlig idé av dig! 🙂

   Tack! Ska se vad jag kan göra 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe