10-9-8-7-6-5-4-3-2-1’ stakintervaller

Åkte 90 sekunder med medium-trugan, därefter vände jag tillbaka till bilen och skruvade på Lekis största truga. Det var ett bra val idag.

 

Hej på er.

Det blev en ganska bra dag idag faktiskt. Jag vaknade upp dödstrött och irriterad som vanligt. Men jag har ju börjat med att försöka intala mig om att inte bry mig om hur kroppen känns de första timmarna efter uppvaknande.

Sakta men säkert växte jag in i dagen och började ändå få ett okej humör. Jag fixade bland annat klart alla julklappar via onlineköp, Alfons fick en del olika Lego-satser, samt 500 kronor insatt på fonder av mig. Skönt att ha det avklarat och ännu skönare att slippa trängas bland folk.

Träningen idag blev stakintervaller uppe i Bergebo. 3-4 plusgrader var dagens premisser, så den stora trugan var välbehövlig. Trots tövädret så var spåren ganska så okej, något grunda spår och ganska sönderstakade spårrännor. Men jag har åkt i betydligt sämre förhållanden där uppe tidigare år. I år har dom ändå varit skapligt på tå må jag säga!

Jag värmde upp i 30 minuter, sedan betade jag av en klassiker från Skiergen: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 minuter, med 1 minut vila mellan varje. Målet var att tuffa på i tröskel utan att bränna mig och det lyckades jag bra med idag. Kändes ändå okej. Snittfarten över de 55 minuterna i intervallintensitet blev blygsamma 19,2 km/h, men det säger inte mycket i dagens före.

Under intervallerna så snurrade jag runt, runt den två kilometer långa konstsnöslingan. I vilan så åkte jag sakta framåt. På så sätt får jag olika start- och målplatsen för alla intervaller. Detta upplägg är något jag trivs med!

Avslutade passet med 25 minuter lugn åkning och kunde inkassera två timmar, 33 kilometer och 730 höjdmeter.

Hemma så körde jag 650 repetioner av min gluteus-aktivering, samt ett antal tåhävningar.

Ni borde titta in på Casino utan svensk licens!

Godkväll!

Previous articleTräning och motivation
Next article31,5 km slalomstak

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe