Låna pengar

Hej mina kära bloggläsare.
Något som ligger mig mycket varmt om hjärtat är det här med ekonomi och sparande. Jag tycker att det är väldigt viktigt att ha en bra koll och ordning på sin privatekonomi. Det är något som alla vuxna borde ta ett stort ansvar över och något som jag tycker att många kan förbättra sig med, inklusive jag själv. Jag försöker hela tiden kolla upp så att jag har de  för mig mest fördelaktiga och billigaste sakerna eller alternativen när det kommer till min egen ekonomi. Hittar jag något alternativ som ger mig mer pengar i form av ränta eller lägre kostnad så är jag inte sen att byta dit. Det kan handla om försäkringar, elabonnemang, mobilabonnemang och så vidare.
Jag tjänar inte speciellt mycket pengar på mitt jobb, men jag försöker ha väldigt låga kostnader också. Speciellt de fasta kostnaderna. Sen kan jag biland sväva ut och köpa något dyrare emellanåt. Ibland behöver jag då låna pengar för att kunna köpa det jag vill, exempelvis när jag köpte min bil i augusti. Då är det viktigt att hitta ett bra lån som ger mig bäst möjliga fördelar och billigast möjliga kostnad.
Då jag har rätt låga kostnader så blir det pengar över varje månad, pengar som jag lägger på sparande, mestadels på börsen via aktier och fonder. Någon krona går också till sparkonto och till så kallade ”peer to peer”-lån. Allt för att sprida riskerna i mitt sparande. Jag har som mål att kunna bygga upp en så pass stor aktieportfölj att jag en dag ska kunna leva helt eller delvis på utdelningarna! Jag brukar skriva en del om sparande i min blogg, så att jag kan dela med mig av mina tips och kunskaper i ämnet. Precis som jag gör när jag försöker inspirera er till träning genom att beskriva mina pass och ge er mina tankar kring det.
Det här med lån kanske inte är så roligt och många tycker det är onödigt. Men samtidigt har vi det fördelaktigt här i Sverige med ganska låga räntor och ett ränteavdrag som gör att vi ”tjänar” på att låna pengar. Att låna pengar är något de flesta personer någon gång i livet är tvungna till. Det kan vara alltifrån att köpa en bostad, till en bil, till nya vitvaror i köket och så vidare. Dessutom om det är något i huset/boendet eller på bilen som går sönder så har man inte så mycket till val tyvärr.
Att ta ett lån ska man dock endast göra om man verkligen måste tycker jag, det finns bra ställen på nätet där man enkelt jämföra lån och då tycker jag att man ska läsa på ordentligt i ämnet först, för att verkligen förstå vad man ger sig in i och dessutom ska man inte göra det helt spontant, utan eftertanke är att föredra. Här kan man ju då själv se till att göra det bästa möjliga valet som man har, för att på så sätt få en bättre koll på sin ekonomi helt enkelt, vilket jag som ni märkt förespråkar.
Det finns som sagt en rad sidor på nätet mer mycket information där du kan få hjälp, så sätt dig ner i lugn och ro utan distraktion och försök hitta de mest trovärdiga sidorna. Det finns bra jämförelsetjänster för att underlätta för oss konsumenter att jämföra mellan olika bolån och på så sätt hitta marknadens bästa privatlån. Du kan jämföra olika kostnader, räntor, amorteringar och villkor hos olika aktörer. Du kan även få hjälp med bolån vid betalningsanmärkning, vilket kan vara bra att veta och väldigt skönt för den som har en sådan. För bland vissa långivare kan det vara blankt nej om man har en anmärkning sedan tidigare i bagaget.
På många sidor som är väldigt bra så kan du som se olika räntor och räntesatser och på så sätt bli mer medveten om att du antingen kan pruta din ränta hos din befintliga aktör, eller vända dig till en annan som kan erbjuda bättre villkor.
Så är du i läge att ta ett bolån, eller någon annan form av lån så blir mina bästa tips att fundera i lugn och ro, leta på flera ställen och kanske ta hjälp från kunnigt folk för att hitta just det som passar dig bäst.

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe