Säsongens första femmil

Oakley Radar Ev med Prizm road-lins, en favoritkombo

Tja!

Idag har jag dragit mitt strå till träningsstacken genom att snurra 25 varv på Bergebos marginellt över två kilometer långa konstsnöslinga. Det var ju kul.. Fortsatt fina spår där uppe, även om det lätt blir ganska sönderåkt av mycket folk och då det dras nya lite för sällan.

Jag kände mig småseg till en början och det nollgradiga vädret bjöd inte på något superglid. Dagen till ära så testade jag mina nya Salomon skatepjäxor och det funkade (precis som jag trodde) kanon.

Tiden rullade på rätt okej idag, även om den första halvan brukar vara lite kämpig mentalt. Någon gång då och då så brukar hopplöshetstankar dyka upp, att jag borde ge upp, men de släpper ganska fort. Har jag bestämt mig för en tid på passet så ska det väldigt mycket till för att jag kör kortare än det.

Med 45 minuter kvar av passet så började jag köra två stycken stegringar per varv i fem varv. Dessa stegringar körde jag på flacken för att försöka hitta bra träff i stakningen. Jag började med att stegra farten i 12 stavtag, för att sedan hålla en fart marginellt under maxfart i ytterligare 12 stavtag. Det funkade helt okej och det är en bra kontrast till att bara maxa på från start i 12 stavtag. Här är det lättare att hålla en god teknik.

Emellanåt så inbillar jag mig att jag är med i Truman-show när jag åker runt på spåret och att det är någon som medvetet jävlas med mig. För varenda gång jag skulle köra en nyss nämnd stegring så lyckas det alltid dyka upp någon i spåret framför mig, så att jag blir tvungen att gå ut i den idag betydligt tyngre skatebädden. Värst är det inne på stadion där folk åker i alla riktningar, i bredd, står still, är i vägen och lever allmänt rövare. Drömscenariot likt en jackpotvinst är ju när man kan se flera hundra meter fram av ett helt obefolkat skidspår, men de sakerna händer ju ungefär lika ofta. Jobbigt läge att hata folk och samtidigt åka på ett konstsnöspår..

Lyckades i alla fall att helt utan stopp skrapa ihop 51,3 kilometer, 3,15 timmar och 1165 höjdmeter. Givetvis enbart stakning.

Hemma så blev det sedan ett set av alla mina TRX-övningar + totalt 200 repetitioner av mina kettlebell-övningar.

Related Articles

90 min stak-skate

90 minuter 22,3 kilometer Bara lugn åkning. Mestadels stakning, men med lite tjuvskejt i några uppförsbackar. Samma tråkiga tvärnitsföre som igår. Sämsta känslan i kroppen på...

Tillbaka i spåren

Hej på er! Mycket turer fram och tillbaka för min del de senaste dagarna. Ni kan läsa några inlägg från min andra blogg som redogör...

En fin femmil

Tre timmar - 51,6 kilometer stakning fick avrunda denna vecka som landade på 231,9 kilometer och 15,25 timmar enligt min Garmin 945. En bra...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe