Skidpremiär med intervaller

Tja!

Införskaffat spårkort till Bergebo som jag idag ger 5/5 Evo-aktier! Fint 1,4 kilometer långt spår, kul.

Dagen blev ändå rätt bra idag. Jag har försökt tala om för mig själv att inte lyssna på min kropp och min skalle när jag vaknar, för då är allt piss. Därefter brukar jag växa in i dagen.

Med all nedgång på börsen på slutet för egen del så var det skönt med lite uppgång idag. Jag har även lyckats trejda till mig nästan en månadslön i Evo under de tre senaste dagarna, där jag sålt -köpt -sålt en liten del av mitt totala innehav.

Jag har även beställt ett par nya pjäxor idag: Salomon S/Lab Carbon Skate. Prylar ger ju trots allt glädje. Jag har kört alpinas klassiska pjäxa i två år, väldigt nöjd med den. Men jag vill ha en pjäxa att staka i med mer stöd också. När jag vann långloppscupen 2017 så stakade jag i en motsvarande skatemodell. Så det blir nog bra!

Hade inte alltför höga förhoppningar inför dagens skidpass, trodde inte det skulle vara så kul, men tji fick jag. Jag plockade ihop en väska med extra handskar, återhämtningsdryck, pannlampa och gick till bilen för att dra emot Bergebo. En bil med för mig nya finesser såsom dieselvärmare, perfekt med varm bil när jag tränat klart!

Märkte direkt att spåren var fina, skidtekniken satt direkt, trots 7-8 månaders uppehåll och det flöt på helt enkelt.

Jag värmde upp lite längre än vanligt (45 minuter), sedan drog jag igång med intervallerna:

20 – 10 – 5 – 5 minuter (4 – 3 – 2 minuter lugn åkning i vila). Snurrade hela tiden runt, runt spåret, så starten fick bli där jag var för stunden. Samlade ihop 13,44 kilometer på de totalt 40 minuterna intervall, vilket gjorde att jag precis lyckades hålla mig över 20 km/h i snittfart. Bra för att vara tröskel, träningsskidor och nysnö!

Avslutade med 25 minuter lugn åkning. Samlade då ihop två timmar, 33,4 kilometer och 700 höjdmeter. Endast stakning passet igenom.

På hemvägen var mitt då goda humör på väg att flyga all världens väg när en svart Audi låg i arslet på mig under en längre tid, jag var beredd på att gå ut och veva, men till slut vek den fan av. Jag är stingslig som få och ganska lätt att få igång..

Väl hemma så körde jag Kettlebell med gummiband, 60 reps av vardera: Marklyft, swing, goblet squat med press, snatch och enarmsrodd.

Godkväll!

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe